Eve Online > Dyskusje ogólne
DDoS na TQ
Zgudi:
--- Cytat: marcoos w Czerwiec 02, 2013, 22:36:13 ---imho nie ma żadnego DDOSa - bo:
1) nie trwają tak długo
2) po skończeniu, wystarczy restart i cheja do przodu.
Coś im się poważnie zjebało, a że "służba dyżurna" w niedziele, to zwykłe szeregowe wojsko, które przeszkolili tylko w obsłudze pejsbuka i twitera, a w międzyczasie ściągają z weekendów "właściwych macherów" :)
--- Koniec cytatu ---
Wysnułem taki wniosek po tym jak minęło kupę czasu i serwery www wciąż stoją, ale nadal są przeciążane, to jest trochę porąbane. Ale wolę pozostać ostrożny we wnioskach, mogę się mylić.
Skeer:
Ptaszki ćwierkają, że RA miało dość kampienia w H-ADOC. DDoS na serwery bufu nas nie wzruszył, to walnęli grubszego zwierza ;)
marcoos:
--- Cytat: Zgudi w Czerwiec 02, 2013, 22:37:40 ---Wysnułem taki wniosek po tym jak minęło kupę czasu i serwery www wciąż stoją, ale nadal są przeciążane, to jest trochę porąbane. Ale wolę pozostać ostrożny we wnioskach.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli był faktycznie DDos, to serwisy mogą się zwiesić - czyli restart zwykle pomaga...
Mógł być także DDOs z włamem - i wtedy to już... może być afera na miarę SONY ;)
Dux:
Jak lulsec ddosował, to dwa dni wisiało.
Asag:
--- Cytat: Zgudi w Czerwiec 02, 2013, 22:27:12 ---Ja bym wysnuł "teorię spiskową" taką, że CCP ma z czymś bardzo poważny problem i pozorując atak DDOS chce kupić więcej czasu, aby to naprawić.
Stawiam 30% szans na taki przebieg zdarzeń.
--- Koniec cytatu ---
Ja obstawiam że jakiś przeziębiony technik palił papierosa smarkając jednocześnie w chusteczkę. Papieros wypadł mu z dłoni, nie zauważył tego i poszedł a od niedopałka zjarało się całe pomieszczenie z serwerami. Boją się nam o tym powiedzieć i ściemniają o DDoS. Ile dajesz % szansy na to?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej