Eve Online > NoobGarten

Drony

<< < (9/11) > >>

Filip Bonn:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 19, 2013, 13:00:18 ---Ekhm, dzwonił XXI wiek i...
http://community.eveonline.com/news/dev-blogs/little-things-devblog/

--- Koniec cytatu ---

"Skrót klawiszowy (ang. hotkey) – połączenia dwóch lub więcej klawiszy, najczęściej CTRL, ALT, SHIFT i klawisza numerycznego lub znaku literowego, umożliwiające wykonanie jakiejś opcji używanego programu. Użycie skrótów klawiszowych znacznie przyspiesza lub ułatwia wykonywanie wielu czynności. Interesującym przykładem mogą być gry komputerowe, w tym m.in. StarCraft. Podstawą warsztatu w tej grze jest opanowanie wszystkich dostępnych skrótów klawiszowych, a w grze tej kluczem do sukcesu jest szybkie podejmowanie decyzji."

Przeczytaj sobie a potem przemyśl , to że coś jest nowe nie znaczy że lepsze/szybsze.

SokoleOko:

--- Cytat: mapryl w Wrzesień 19, 2013, 14:02:01 ---Przeczytaj sobie a potem przemyśl , to że coś jest nowe nie znaczy że lepsze/szybsze.

--- Koniec cytatu ---

A zastanowiłeś się nad tym, że w Eve nie możesz wypuścić myszy z ręki? Zamiast oderwać rękę, wystarczy jeden gest myszy. Temu własnie służą te nowe "radial menus". Pamiętaj też, że nie ma skrótu do "launch drones", a ta funkcja z przeciąganiem świetnie się do tego nadaje, zwłaszcza w przypadku droneboatów zabierających kilka różnych grup dron.

Ja np. korzystam z binda skrótu klawiszowego z guzikiem myszy, dzięki czemu "engage target" jest naprawdę błyskawiczne.

Colonel:
Sokole, zacznij uzywac lewej reki do skrotow... :)

ManganMan:
To i ja się dorzucę.
Kiedyś w ramach tutoriala nauczyłem się obsługiwać skaner kierunkowy.
No to ja nastawiłem sobie zakres na full 180° i znalazłem kilkadziesiąt dronków T1. Teraz pytanie jest takie: jak je wyśledzić (proby wystarczą?) i je zgarnąć?

Lt Rook:
combat proby i skanujesz je jak statki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej