Eve Online > NoobGarten
Drony
MiltisUmbrae:
--- Cytat: Dux w Czerwiec 02, 2013, 21:32:42 ---Jak się robi vigilanta z webem na 30 km? :-\
--- Koniec cytatu ---
Nie zrobisz na vigilancie weba na 30km, ale z tej odległości (czasem nawet z większej) trafiasz frejki tak że wystarczą 2-3 salwy. Jak podejdą na 20km to już możesz je w weba złapać.
--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 02, 2013, 21:30:57 ---Zmorą Vagi/Cynabala jest horda frytek, zwłaszcza od kiedy T1 frytki zrobiły się sensowniejsze. Dopóki frytki Cię gonią, a Ty odchodzisz na przepalonym MWD - jest super. "Hej, mam punkt na Cynabalu, dawać na mnie... oh, wait, nevermind".
Niestety, zawsze jakaś złapie człowieka na scrambla i robi się dupa.
--- Koniec cytatu ---
No to może być problematyczne ale na terenach FW na plexach i misjach walczy się nieco inaczej niż w normalnej przestrzeni - nie można rewarpować na drabinkach w promieniu co najmniej 300km (sprawdzałem, może nawet więcej) nikt nie może warpnąć na Ciebie bo wyląduje na drabince. W środku jest podobnie - nie mozesz rewarpowac jak ktoś warpnie na Ciebie i tak laduje na drabince do PLEXa czy misji. Naprawdę tam można bardzo dużo zdziałać solo w nanoshipie jeśli masz jeszcze linki skirmishowe to już w ogóle.
Statki typu Vaga, Cyna czy Vigilant naprawdę się świetnie sprawdzają.
MGGG:
--- Cytat: FN w Czerwiec 02, 2013, 22:49:52 ---chyba czesciej was odwiedza eve university niz tuskersi
--- Koniec cytatu ---
nie przylatuje do nas ani to ani to. Chociaz zaluje, bo z tuskersami zawsze fajne solo sa.
Dinozauriusz II Urwiryj:
To jeszcze najważniejsze pytanie młodego droniarza - jakich dron używać (oczywiście w kategorii light scout)?
Po przejrzeniu statystyk widzę, że Warriory mają najlepszy tracking a Hobbgobliny damage a reszta jest gdzieś pomiędzy. Wychodzi z tego, że najlepiej mieć zestaw jednych i drugich i używać zależnie od celu a Hornetami i Acolyte'ami nie zawracać sobie głowy - mam rację?
Doom:
Wariory są najszybsze. W przypadku small drone traking ma pomijalne znaczenie, natomiast to czy są w stanie dogonic cel czy nie już znaczenie ma i to duże. Jest pare fitów z którymi problem maja nawet wariory w tym względzie. Natomiast jak trzymasz coś za dupsko na scramblu i webie spokojnie możesz spuścić ze smyczy gobosy (wyjątek caldari havk i harpy)
Ze small dron zaprzyjaźnij się jeszcze z hornetami ec-300 ;)
Azbuga:
warto na cruzach wozic secik webujacych wariorkow jesli ty masz scrambla a walczysz z kite shipem. dzieki nim udało mi się gilą bez nanofibrów dopasć już 2 cynabale i stabera.
co do cruzów to vexor navy ma teraz takie bonusy do dronek że heavy berserkerami po prostu mieli się deski i całkiem ładnie trafia w afki.
warto też zainteresować się dronkowymi upgarade modami na med sloty - drone navigation i omnidirectional tracking. jak masz jedno drone navi np. na algosie to już wariorki nie mają problemów z doganianiem czegokolwiek.
generalnie używa się:
wariorki / hobgoblinki - z małych
valkirie / hemerheady - średnie
berserkery - heavy
curatory - sentry
a po ostatnim patchu dominix aż się prosi o używanie garde sentrów
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej