Eve Online > NoobGarten

Czym robić misje l4 w High Secu?

<< < (11/17) > >>

Theronth:
Co na tym ravenie robi ANP?  >:D

Doom:
Nie staraj się zrozumieć tych fitów. Naprawdę. Dormio ma dziwne podejście do tego tematu. Znacznie lepiej idzie mu budowanie sprzętu taśmowo niż jego używanie w praktyce :P

kondzio26:

--- Cytat: Dormio w Maj 16, 2013, 09:38:26 ---Widzisz, źle mnie zrozumiałeś  :P
Nie czuję się urażony pytaniem, a jedynie Twoją postawą wobec moich przedmówców. Napisali Ci wyraźnie, w charakterystycznym dla Centrali stylu, że fit zależy od tego co i gdzie chcesz robić, a podstawą są Twoje skille (zarówno w SP, jak i rzeczywiste). Pokazałem Ci specyfikę L4 w punktach, a Ty się dalej upierasz, że jak dostaniesz fit, to już będziesz wiedział jak robić L4.

--- Koniec cytatu ---

Dzięki pytaniom kolegów ustalone zostało co i gdzie chcę robić. Theronth'owi wystarczyły te dane i podał fit (takich właśnie informacji oczekiwałem). Teraz wiem jakie skillie brakują mi do latania takim zestawem i będę się w tym kierunku rozwijał. Za twoje sugestie również dziękuje, ale przypomnę ci że ja nie pytałem JAK mam robić misje l4 (w niedługiej przyszłości będę pewnie pytał o porady), ale w CZYM sensownym je robić. A takich konfiguracji może być sporo.

--- Cytat: Dormio w Maj 16, 2013, 09:38:26 ---Nie chcesz nam zaufać, że najpierw powinieneś mieć skille (to raptem kilka miesięcy), a nie fit, to Twoja sprawa.

--- Koniec cytatu ---

Ciekawe co byś napisał jak bym zapytał jakie skille mam rozwijać, aby robić misje l4:)? Osobiście uważam że akurat skille nie są najważniejsze. Bo najpierw trzeba widzieć co się chce zrobić i czym to osiągnąć, a potem wybiera się właśnie zestaw skilli, które trzeba rozwijać żeby dało się to robić.

Dziękuję ci również za podany fit - może ktoś inny chętnie z niego skorzysta.

Doom:

--- Cytuj ---Dzięki pytaniom kolegów ustalone zostało co i gdzie chcę robić. Theronth'owi wystarczyły te dane i podał fit (takich właśnie informacji oczekiwałem). Teraz wiem jakie skillie brakują mi do latania takim zestawem i będę się w tym kierunku rozwijał. Za twoje sugestie również dziękuje, ale przypomnę ci że ja nie pytałem JAK mam robić misje l4 (w niedługiej przyszłości będę pytał o porady), ale w CZYM sensownym je robić. A takich konfiguracji może być sporo.
--- Koniec cytatu ---
Tenroth podał Ci fit który będzie aktualny jeszcze przez miesiąc (?) i wymagający implantu +4% (jak ostatnio patrzyłem implanty tego typu na oko kosztowały tyle co ten raven z fitem do którego go potrzebujesz) wydatek co prawda na raz chyba że poda zaliczysz co zdarza się nawet w high, nawet jak nie jesteś war targetem dla kogoś.
Jak nie stać cię na kabel wyjmij z fitu jeden balistyk i wstaw w to miejsce coproc t2 (dodaj do skill listy jeśli jeszcze nie możesz używać)
Ode mnie fit otrzymasz po odysey jeśli wciąż będziesz potrzebował

--- Cytuj ---Ciekawe co byś napisał jak bym zapytał jakie skille mam rozwijać, aby robić misje l4:)?
--- Koniec cytatu ---
Post powstałby wczoraj. Ty w momencie w którym dziś pisałeś odpowiedź wciąż jeszcze byś go czytał (zakłądajac że zacząłbyś tuż po jego napisaniu :P )

--- Cytuj ---Osobiście uważam że akurat skille nie są najważniejsze.
--- Koniec cytatu ---
Też tak uważałem jak już trzeci miesiąc i mogłem wsiąść w draka z rigami (wtedy jeden rig na draka kosztował tyle camo co sam drake, a meta 4 fit na którym miałem zamiar latać to równowartość riga numer 4) Tydzień i 8 wjebanych drejów później, z waletem ledwie starczącym na nowego caracala,m rewidowałem ten pogląd i przy bs już tego błędu nie zrobiłem (mimo że wjebałem pierwszego cnr 30 minut po tym jak przyprowadziłem go z jita do bazy) to następny raveno podobny jakiego straciłem to było kilka lat później jak mnie dorwał w curse wrogi roam (chociaż w sumie w curs poza 5 osobami na krzyż to dla mnie wszycy byli równoznaczni z czerwonym)

--- Cytuj ---Bo najpierw trzeba widzieć co się chce zrobić i czym to osiągnąć, a potem wybiera się właśnie zestaw skilli, które trzeba rozwijać żeby dało się to robić.
--- Koniec cytatu ---
Zgodzę się z Tobą jeśli odpowiesz mi na jedno proste pytanie. Jaka jest największa pułapka czekająca na Ciebie przy takim podejściu. Jeśli wiesz co to i pamiętasz o tym ok. Jesli nie wiesz to Twoje podejście jest błędne (przynajmniej w eve). Twoja odpowiedź to: ?

kondzio26:

--- Cytat: Doom w Maj 16, 2013, 12:56:59 ---Jaka jest największa pułapka czekająca na Ciebie przy takim podejściu. Jeśli wiesz co to i pamiętasz o tym ok. Jesli nie wiesz to Twoje podejście jest błędne (przynajmniej w eve). Twoja odpowiedź to: ?

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem czy dobrze odpowiem i w sumie nie chcę zgadywać, ale wydaje mi się, że chodzi ci o NUDĘ, czyli robię tylko jedno (do porzygania,) a rezygnuje z całej masy innych rzeczy (no może przesadziłem z tą masa;)). A jeżeli moja odpowiedź jest błędna to oświecaj;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej