Eve Online > NoobGarten
Korporacje WH
katharn:
Jeśli mogę Ci coś jeszcze podpowiedzieć - życie w WH wymaga odrobiny zaangażowania. Nie ważne czy będzie to unknown (C1/C2/C3), dangerous (C4/C5), czy deadly (c6) space. Żyje w WH - podobnie jak Archon79, jakieś 2,5 roku i nigdy się nie nudziłem - zaczynałem od C6->c5, czyli od WH klasy c6 ze stałką do c5. Zawsze było coś do zrobienia solo - jak nie c2/c3 w chainie to np. wyczyszczenie pasków gravi i ladarów w c6/c5, ewentualnie jakieś radary lub magneto z c5 które da się zrobić samemu (jeden typ radaru i jeden typ magneto). Na porządku dziennym jest skanowanie - bez niego nie ma zabawy w WH. I to jest właśnie coś, główny powód, dlaczego ludzie twierdzą, że nie ma nic do zrobienia w WH - mylą się tak twierdząc, bo w WH zawsze coś się dzieje, tylko musisz sobie to znaleźć.
Poza wszechobecnym kerbirzeniem, ssaniem gazów, kopaniem grawi, PI i innymi zabawami masz PvP. Nigdy nie wiadomo kto Cię obserwuje. Możesz przecież sam obserwować innych, patrzeć jak robią sobie PI, latają indykami po customach, jak ssaja gaz... Zabijasz ich, łapiesz ludzi na kerbirce, bijesz się na ustawkach, latasz na większe akcje... Czasem wpadasz do kogoś w odwiedziny (jak my ostatnio do takiej c5 z c2) i niesiesz mu "dobrą nowinę" ogniem i mieczem :) (oczywiście wcześniej masz fun w postaci wprowadzania floty itp :))
WH to takie miejsce z odrobiną losowości w EvE.
Coritsikaela Enth:
Nie zgodze sie z tym, że WH to złe miejsce do nowych - to chyba najlepsze miejsce bo nauczy wszystkiego od razu. Nauka bywa bolesna czasami- ale tak jest i tak musi być, zwłaszcza w Eve.
Skanowania WH nauczy- bo bez tego nie podchodzi i nie wylatuj z Pos'a, operowani BM'kami i OV - konieczność, kerbirzenia - sity, anomalki, co tylko, latania we flocie z logi? na każdej anomalce c4 +, pvp - prosze bardzo, powiedz tylko kiedy, a jak nie powiesz to samo sie upomni, ostrożności i rozstropności- nawyku stałego klikania w d-scan, nawet u siebie w WH. + PI, jak ktos chce to produkcja - można praktycznie wszytko.
Do tego WH ma ten urok jak to ktoś ładnie kiedyś określił - wskakiwac scoutem do nowego staticka to jak odpakowywać prezent - nigdy nie wiesz co będzie za chwile. Czy ekipa czekąca na wieści od skata ma szykować sierpy, kos i widły czy ostrzyć miecze i topory. Czy na sile wpadać bc-kami i t3 czy po ciuchu SB-kmi. Czy moze zupełnie odwrotnie - trzeba będzie szybko budować "tame" i w minute zamknąć to WH - nigdy nie wiesz co będzie za chwile jak jesteś w WH :)
Corpów mieszkających w c2 z c4 też nie polecam - to miejsce tylko dla ludzi upartych i zawziętych >:D bezsensowny pomysł :)
Zakalve:
Tengu na T2 do C5 / C6 wystarczy? Czy tam bez kapitala ani rusz?
Na gravimetricach spawnuja slipersi podobnie jak na "zwykłych" paskach w null space? Tzn. można je poskanować i klepać jak zwykłe asteroid belts? Ponownie pytanie: tengu t2 da rade?
Dux:
--- Cytat: Zakalve w Kwiecień 30, 2013, 08:21:10 ---Na gravimetricach spawnuja slipersi podobnie jak na "zwykłych" paskach w null space?
--- Koniec cytatu ---
Niet. Sleepersi na gravi pojawiają się jeden raz. Po ich zabiciu gravi nadaje sie już tylko dla kopaczy - nowe raty nie przylecą.
Mamut:
A moim zdaniem pchanie sie na "poczatku" gry do duzego WH korpa jest lekko poronionym pomyslem ;) ja przynajmniej mam zle wspomnienia -
- zawsze mi brakowalo ktoregos skilla ( stabilne tengu rr )
- z farmy nici - jak wracalem z roboty to stalka byla z reguly wyczyszczona ( a nawet jak byles online ,to duza czesc osob robila anomalki "cichaczem" zeby przez przypadek sie ktos do nich nie dokleil )
- Wieczorami wiekszosc miala cisnienie na jakiekolwiek pvp ,wiec glownie zostawalo PI ,szukanie sobie c2/c3 , albo medytacja z wiszeniem na szpilce godzinami i patrzenie sie na FF ... :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej