Eve Online > NoobGarten

Korporacje WH

<< < (3/7) > >>

Archon79:

--- Cytat: LordSzagi w Kwiecień 28, 2013, 12:54:14 ---Nie wiem co jest szpanerskiego.. I nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem. CHodzi o to ze jestem mloda postacia.. więc nudził bym sie w c5 tak? preferuje dlatego c2/c3 i o to pytam czy są takie korpy polskie

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem nuda nie zależy aż tak od tego czy to jest C2 czy C6, ale gdyby tak było to już prędzej podejrzewałbym że dopadnie mnie ona w C2, bo tam zwyczajnie jest mniej opcji.
W wyższej dziurze łatwiej o pieniądze, więc pozostaje więcej czasu na PVP.

Kolejna sprawa C4 od C5 pod względem oferowanych możliwości bardzo się rożni, w C5 można robić sajty kapitalami, w C4 wystarczy 2 lub 3 tengu RR, więc na upartego można nawet dualboxować, niemniej nawet w C6 niektóre najdroższe gazy, lub czyszczenie większości pasków gravi/ladar można robić solo.

W C5 z powodzeniem może mieszkać korp pięcioosobowy, widywałem nawet C6 zamieszkałe przez korp dwuosobowy.

Tyle można powiedzieć o samych wormholach, a o korporacjach... te które znam zajmują się głównie pvp/pve, ochroną swojego terytorium, logistyką z tym związaną, bardzo rzadko kopaniem skałek - bo to się nie opłaca. Ludzie którzy tam grają w ogromnej większości są sympatyczną bandą odszczepieńców i trolli ;), dla których zarobienie na plexa walczy o lepsze z chęcią znalezienia pvp.

Zdecydowanie polecam wybranie się do wyższych WH, bo IMHO niższe to strata czasu, ale to nie znaczy że w tych niższych nie spotkasz fajnych korpów z pozytywnym podejściem, odradzam wyłącznie dziury klasy C2 ze statykiem do Hi i C4, bo tam mają tendencję mieszkać osoby nielubiane przez całe pozostałe polskie wormholowe community :) - ergo ryzyko wtopienia w razie nieuchronnej inwazji ;).

Co korp ma do zaoferowania, nie mogę odpowiadać za inne korpy, co ma nasz możesz przeczytać tutaj.

Edit: spelling.

Bamsey Amraa:
Witaj. Taki mały tips dla nowego gracza od "starego" wormholowca. Nieważne jest w jakiej dziurze mieszkasz ważne jaką masz stałkę do niej. Czyli np C5 ze stałką do C2 czy na odwrót C2 ze stałką do C5. I tak np w 1 wypadku w dziurze mieszkasz i robisz ano grupowo a solo farmisz stałkę  która jest na twoim poziomie itd itd.. :)

Spróbuj złożyć podanie do X Legion albo F.R.E.E.L.A.N.C.E.R.S tudzież Evil Ones a może w przyszłości trafisz i do Thou Shall Not Kill czy mojego rodzimego Unseen Nomads...

Yavax Zavro:

--- Cytat: Archon79 w Kwiecień 29, 2013, 12:17:43 ---Moim zdaniem nuda nie zależy aż tak od tego czy to jest C2 czy C6, ale gdyby tak było to już prędzej podejrzewałbym że dopadnie mnie ona w C2, bo tam zwyczajnie jest mniej opcji.
W wyższej dziurze łatwiej o pieniądze, więc pozostaje więcej czasu na PVP.
--- Koniec cytatu ---
To czy się będziesz nudził zależeć będzie od tego, co w danej chwili będziesz mógł robić. Z wyskilowanym Tengu w C2, C3 możesz sobie spokojnie samemu klepać ano, jeśli tylko pojawią się na skanie. W dziurach wyższej klasy jesteś już bardziej zależny od kolegów, od tego kiedy i jak grają. No chyba, że masz kilka kont, wszystkie z postaciami kipiącymi od skillpointów.

Archon79:

--- Cytat: Yavax Zavro w Kwiecień 29, 2013, 12:30:52 ---To czy się będziesz nudził zależeć będzie od tego, co w danej chwili będziesz mógł robić. Z wyskilowanym Tengu w C2, C3 możesz sobie spokojnie samemu klepać ano, jeśli tylko pojawią się na skanie. W dziurach wyższej klasy jesteś już bardziej zależny od kolegów, od tego kiedy i jak grają. No chyba, że masz kilka kont, wszystkie z postaciami kipiącymi od skillpointów.

--- Koniec cytatu ---

To nie do końca tak, przynajmniej wg mojego doświadczenia, w dziurze żyję poniżej dwu lat, jest to C5, w naszym ciągu wyskanowanych dziur mamy wszystkie rodzaje dziur, więc prawie zawsze jest jakaś C1-C3, do której można polecieć solo, tak że mieszkanie w C5 czy C6 nie ogranicza pod tym względem. Ponadto, jak pisałem wcześniej, nawet w C6 można solo zabijać raty na np wyskanowanych gravi, co bywa również dochodowe, nie rzadko z jednego przelotu po paskach wpada 100-200mln z salvage.

Wiele osób wybiera dziury ze statykiem do Hi, ufając że to jest bezpieczniejsze, łatwiejsze w logistyce, i niby jest, tyle tylko że mają częściej gości, i to zarówno z wyższych dziur, które tamtędy przeprowadzają swoje transporty, strzelając do mieszkańców ;) - jak i wizyty Hi, samotnych skanerów, drobnych pvp'rów itp. Generalnie sporo więcej 'gości', czyli więcej okazji do pvp lub przerw na pvp w czasie farmienia :)

Paradoksalnie zakopani w wyższych dziurach często muszą się sporo naszukać takich atrakcji, mając przy okazji dużo tłustsze i bezpieczniejsze PVE.

Doom:
Panowie to jest dział NoobGarten z treściami rekrutacyjnymi takimi jak złóż podanie do xxx albo yyy wypad do rekrutacyjnego. Sam założyciel niech też się tam zgłosi do tematu dla szukajacyh korpa jak już sobie doprecyzuje swoje oczekiwania wobec korpa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej