Eve Online > NoobGarten

Misje l3 - jamming

<< < (2/5) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Isengrim w Kwiecień 25, 2013, 11:21:11 ---A to znow zmienili AI ratow, ze nie strzelaja do dronek?

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, ale jakos nie zauważyłem żeby dronki stawały sie primary tuż po ich wypuszczeniu.

Larving:
Jak się puści dronki i oleje to pewnie pospadają, ale po to mamy paski ich zdrowia, żeby w porę schować te, które za bardzo dostają.

Doom:
Pozatym dronki zwłaszcza small, najczęściej atakowały mi frejki i to w dodatku te które chwilę wcześniej smarzyły mi elektronikę ewarem, wiec tak czy tak jam zostanie zdjęty

Azotox:

--- Cytat: Jakub Trokowski w Kwiecień 25, 2013, 10:37:57 ---Skillnij sobie "gravimetric sensor compensation" - zwiększa siłę (gravimetrycznych) sensorów Twojego statku, sprawiając że drażniąca Cię na tej misji elektronika (ECMy, zwane "jammerami") powinna rzadziej zadziałać - to jest - nie pozwolić namierzać Ci celów.

Z fitowanych modułów:
low slot - backup array (pasywne) - dla Ciebie: Wardered Gravimetric Backup Cluster I,
med slot - ECCM (aktywne) - dla Ciebie: Conjuctive Gravimetric ECCM Scanning Array.

--- Koniec cytatu ---

Gravimetric (i inne) Sensor Compensation dają tak niewiele, że szkoda zachodu. Można wbić na 1-2 level bo zajmuje to niewiele czasu, ale na jammy niewiele pomoże - bez skilli Drake ma siłę sensorów 19, z level II - 20 i pół.

Najlepsze wyjście to założenie na tą jedną misję jednego lub dwóch (zależy ile tanka/dpsa możesz poświęcić) najtańszego w twojej okolicy Gravimetric Backup Array (najsłabsze dają +40%, czyli zwiększą ci siłę sensorów do 26,6, najlepszy t1 meta 4 - wspomniany przez Jakuba Wardered Gravimetric Backup Cluster I - do 28,1).

ECCM na misji moim zdaniem nie jest warte poświecania medium slota - piraci nie jammują aż tak mocno. Ważne żeby zabić jak najszybciej (póki nie ma zasięgu) co najmniej jeden jammujący statek.

Mauhur Purson:
I kazdy sie whorowal na posta :)
Temat wymaga doglebnej dyskusji i analizy :D

Moim zdaniem jest sens poswiecic jednego med slota zamiast 2 low. I to zdecydowanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej