Eve Online > Dyskusje ogólne

Fanfest 2013

<< < (15/36) > >>

[VIDE] Herezja:
Moim zdaniem powinni w sprawie lokalu zrobić coś co wyżej opisałem. Kerbirowi znika lokal znaczy, że jest ktoś kto chce walczyć ale nadal nie wie co to jest. Do tego np delay na pojawienie się na lokalu wystarczający na przelot i rozstawienie struktury. Im większy jej zasięg na okolice tym dłużej się rozstawia (coś ala bańki obecne).
Dodatkowo jakieś strukturki budowane przez okolicznych NPC-owych piratów, które można byłoby przejmować (coś jak naprawa struktur). Po dt jako właściciel systemu musisz podlecieć na pozycje i je przejąć bo np po upływie 3 dni system się staje npc-owym. Dodatkowo jeśli roam podleci i nikt mu się nie przeciwstawi a ten będzie chciał wymusić walkę wystarczy, że pomoże piratom w przejęciu systemu. Nie masz systemu to tym samym nie są aktywne huby i inne usprawnienia w systemie.
Temat kosztów utrzymania systemów też jest do przemyślenia. Bo tak jak ktoś już zauważył rozczłonkowanie nic nie da chyba, że koszty utrzymania sojuszu by wzrastały lawinowo. Coś podobnego musiało by być także w utrzymaniu pozytywnych standingów. 
Np koszt utrzymania sojuszu to np pierwsze 10 korporacji to koszt po 50 kk na miesiąc od każdej ale już kolejne 10 w sojuszu to juz 60 itd. Dodatkowo im więcej osób masz na plus tym samym więcej bulisz w stopniu geometrycznym.
Już widzę blobiarzy, którzy chcąc wystawić duże siły na przykładowe CTA muszą plusować wszystkich i na dzień dobry wsypać do systemu kilka bilionów i po DT zabulić kolejny raz kupę kasy. 

GlassCutter:

--- Cytat: Herezja w Kwiecień 26, 2013, 13:20:12 ---Moim zdaniem powinni w sprawie lokalu zrobić coś co wyżej opisałem. Kerbirowi znika lokal znaczy, że jest ktoś kto chce walczyć ale nadal nie wie co to jest. Do tego np delay na pojawienie się na lokalu wystarczający na przelot i rozstawienie struktury. Im większy jej zasięg na okolice tym dłużej się rozstawia (coś ala bańki obecne).

--- Koniec cytatu ---

Po uj te strukturki? To nie łatwiej po prostu w piździet wywalić lokal w 0.0? Przecież to co opisujesz do tego doprowadzi. Pierwszego dnia masa altów mogących zafitować cloak wyruszy na nieustanne spawnowanie tego gówna o którym piszesz. Idealne zadanie dla bota :)

MGGG:
I co z tego, że np. Goonsi się podzielą na 6 mniejszych sojuszu i Mittani będzie starał się trzymać wszystko w kupie. Za rok będą napierdalać się ze sobą aż będzie furczało.
O wiele prościej jest nastukać sąsiadowi, niż lecieć na drugi koniec mapy bez jum brigdów ;)

@ up - niech se boty latają. wystarcz dać gata, a w środku wyłączyć cloaka (interferencji czy inne gówno).

Gaavrin:
Jakiekolwiek system zmieniający 0.0, który miałby zmieniać zmieniać naturę ludzką się nie sprawdzi, komunizm to próbował zrobić i się nie udało. Chcecie, żeby nie było dużych sojuszy, to namówcie graczy, którzy są w tych sojuszach, żeby je opuścili i założyli mniejsze, a nie oczekujcie od CCP że do tego doprowadzą zmieniając mechanikę.

Theronth:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 26, 2013, 10:59:40 ---Ja zawsze lecę z założeniem, że będzie bitka. Kiedyś nawet z kerbirami można było mieć bitki w nano gangach. O takie:
http://kb.pinkbunnies.pl/?a=kill_related&kll_id=77248

Dziś to się po prostu nie zdarza.

Welcome to Eve 2013 - 50 osób to jest zwykły gang skirmishowy, a nie blob. Bloby to są powyżej 150 osób ;)

O tej porze to ja pracuję. A nawet gdyby... średnio mnie kręcą takie random kille. Latanie w 5-6 osób sprowadza się do ubicia jednego gościa i wiania przed 10. Mnóstwo tego było w v0lcie i między innymi dlatego stamtąd odszedłem.

--- Koniec cytatu ---
Ech, Sokół w pigułce.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej