Eve Online > Dyskusje ogólne
Fanfest 2013
[VIDE] Herezja:
Lepszym pomysłem byłoby wożenie w ładowni szybko anhorującej się struktury, która powodowałaby wyłączenie się lokalu w całej konstelacji. Powyższa struktura np mogłaby wisieć jedynie przy celestialach (tak aby nie była wywalana na SS-ach). Później kerbir musiałby po przelocie wrogiej floty przeszukać całą konstelację (każdą planetę, słońce itd) aby znaleźć i rozwalić tę strukturę mającą no 1 hp ];)
ps. Powyższa struktura np sama z siebie rozpadałaby się po np godzinie lub dwóch. Dałoby to ciekawy efekt. Byle kto w cepie przelatujący mógłby ją wywalić albo osoba, która wyskoczyła z WH. Tak dal jaj po prostu choćby ];)
Azradiel:
Znerfować albo usunąć anomalki :P W zamian za to rozbudować system stacji, zarządania rejonem, budowania struktur itp Właściciel terenu czerpał by dochody podatki od handlu, bounty, misji itp Dodatkowo taki carrier czy tytan powinien moc podlecieć na kluczową pozycję i rozpocząć bombardowanie stacji :P Jeżeli nie zostanie powstrzymany w odpowiednim czasie stacja robi boom!
[VIDE] Herezja:
Temat rozwalania stacji był już wałkowany. Na dłuższą metę to nie wypali chyba, że wprowadzą mobilne w miarę łatwo rozstawiane i tanie ich odpowiedniki. W opisanym przez Ciebie przypadku wielkie sojusze po prostu robili by czystkę w systemach i pustynia byłaby w wielu rejonach galaktyki.
Azradiel:
--- Cytat: Herezja w Kwiecień 26, 2013, 12:13:04 ---Temat rozwalania stacji był już wałkowany. Na dłuższą metę to nie wypali chyba, że wprowadzą mobilne w miarę łatwo rozstawiane i tanie ich odpowiedniki. W opisanym przez Ciebie przypadku wielkie sojusze po prostu robili by czystkę w systemach i pustynia byłaby w wielu rejonach galaktyki.
--- Koniec cytatu ---
To nie było by takie głupie gdyby ludzie z poza sojuszu mieli w miarę łatwy dostęp do stacji na terenie sojuszu. Lecę, rozwalam stację na terytorium rywala i dzięki temu ludki muszą przylecieć do mnie żeby pohandlować itp a ja ściągam z tego podatki.
MGGG:
Jak naprawić sov 0.0 wg mnie:
- wyjebać jump brigde -> stop lataniu z krańca eve na kraniec eve w ciągu kilkunastu min
- znerfić do dna wydobywanie rud z księżyć. dać to na paski, które będę losowo spanwoać się po całym k-space -> koniec biernych dochodów bez grania; boost górnictwa w połączeniu z eksploaracją.
- wprowadzić tzw. współczynnik korupcji w opłatach, tzn. im dalej od stolicy jest dany system, tym więcej kosztuje jego utrzymanie -> koniec gigantycznych, pustych obszarów, gdzie nikt nie mieszka, początek rozdrobnienia mapy.
- wywalić lokal -> jak państwa graczy, to państwa graczy. Co ma mieć Concord to tego? Chcecie mieć intel, zapraszam na bramę!
- podnieść bounty za raty na baskach i wynagrodzenie za anomalki. Znacząco. Jest ryzyko jest kasa.
- koniec sov war w oprciu o oranie struktury capitalami. Zamiast tego wprowadzić przejmowanie systemow ala faction warfare, łącznie ze zdejmowaniem upgradów z systemu -> idealne miejsce do spawnowania bitek w subcapitalach. Niech trwa to po 2-4 dni na każdy system. I niech dupki od robienia blob-CTA pocałują się w tyłki.
- na koniec bicie huba w capitalach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej