Eve Online > Dyskusje ogólne
Fanfest 2013
Centurion:
--- Cytat: papugoz w Kwiecień 26, 2013, 09:34:53 ---Null... a po co tam mają siedzieć ludzie?
Największym problemem null są właśnie ludzie którzy tam siedzą i żadne zmiany tego nie naprawią, bo każda z nich zostanie przez tych ludzi exploitowana do granic możliwości (jak każda do tej pory). I to właśnie odpycha od 0.0.
--- Koniec cytatu ---
Możesz rozwinąć o co biega?
Czy to tylko taka wypowiedź na zasadzie sam się domyśl co autor miał na myśli?
Co do nulla ze swojej strony powiem, że gdzieś od 6-7 miesięcy mam największą frajdę z tej gry. Tribale w okolicach stein i eso, obecne curse - naprawdę gra się rewelacyjnie i widzę przynajmniej tam gdzie przebywam zupełnie inny obraz null niż przekazywany przez malkontentów (w skrócie gdzie nie ruszę dupska tam mnóstwo hostów i okazji do walki).
SokoleOko:
To my chyba latamy na różne floty, Cent.
Ja widzę totalne unikanie jakiegokolwiek ryzyka - albo uberblob, albo nic. Kerbirstwo w Immensea "safe'uje" jak tylko wlecisz im do regionu. Przy obecnej idiotycznej mechanice nie musisz niczego bronić, więc po prostu ignoruje się roamy. Owszem, kille wpadają i od wielkiego dzwonu jest bitka, ale to jest NIC w porównaniu z tym co działo się latem i jesienią 2010 po buffie anomalek, gdzie 0.0 było pełne ludzi i było się o co bić.
MGGG:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 26, 2013, 09:24:57 ---A może tak pomyślisz zanim napiszesz?
Chodzi o to, żeby był powód, aby ludzie siedzieli w null i to bynajmniej nie na stacji.
--- Koniec cytatu ---
Muszą mieć powód skoro siedzą. Musi być powód skory Ty siedziesz? Null wcale nie jest biedne. Jest po prostu najbardziej bezpiecznym regionem i przez to najnudniejszym. Dodawanie tam kolejnych opcji zarobkowych byłoby porażką. Proporcja kasy do ryzyka jest za duża. Dla mnie trzeba rozwalić system sov i zbudować go od początku.
Z resztą z sov jest też problem w milicji. Calość jest oparta na takim samym pve jak w null (walenie do struktur). Brakuje przełożenie pvp na mechanikę sovu. Co z tego, że bedziesz ich zabił, jak oni zblobują strukturki i system ich?
Problem sec statusy to problem low. I wlasnie w low powinien być rozwiązywany.
SokoleOko:
--- Cytat: MGGG w Kwiecień 26, 2013, 10:30:09 ---Dla mnie trzeba rozwalić system sov i zbudować go od początku.
--- Koniec cytatu ---
I o to dokładnie mi chodzi - od 1,5 roku czy więcej nic tylko "lolsec/milicja/lolsec/milicja".
Teraz poproszę 1,5 roku tylko i wyłącznie o 0.0 ;)
Dux:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 26, 2013, 09:15:56 ---Ileż można dopieszczać lolsecowców, do k... nędzy.
--- Koniec cytatu ---
Lolsekowców dopieszczono raz (aczkolwiek bardzo mocno). Było to w ostatnim dodatku poprzez zmiany we flagach aggro i ukręceniu mocno łba sentrom na bramach i stacjach. Cała reszta to takie samo dopieszczanie lolsecowców, jak dopieszczanie noobsecowców (i nie tylko) przez zmiany aggro ratów na misjach i anomalkach. A fuj ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej