Eve Online > NoobGarten

Jakie wyrzutnie na Drake?

(1/2) > >>

kondzio26:
Witam

Mam mały problem bo nie wiem  jakie zamontować wyrzutnie. Chodzi mi z jakiej grupy:
Missile Launcher Heavy, Missile Launcher Heavy Assault (te mają mniejszy Rate of fire co  za tym idzie powinny strzelać cześciej).
Czym kierować się przy wyborze?

Pozdro

Xeovar:
Kazdy system broni ma zawsze dwie wersje - dalekiego zasięgu i krótkiego zasięgu.

W przypadku wyrzutni rakiet montowanych na cruiserach (rozmiar Medium) jest to HML (Heavy Missille Launcher)- daleki zasięg lub HAM (Heavy Assault Missile Launcher) - krótki zasięg.

W tym przypadku rof itp nie są kluczowe, głównie chodzi o zasięg - HML to 60-80 km (w zależności od skili i statku) a HAM to do 20 km. Oczywiście bronie krótkiego zasięgu robią więcej damage (DPS) natomiast stosunek rof do alphy (damage na strzał) jest różny w zależności od typu. HML strzelają wolniej i robią w sumie mniej damage, natomiast mają dużo dalszy zasięg.

Ta sama zasada stosuje się do wszystkich typów i rozmiarów broni - tylko inaczej się nazywają :) Natomiast różnice między broniami są różne - np artillery (long range projectile) różni się od railgunów (long range hybrid) tym że artyleria ma bardzo niski rof za to dużą alphę, zaś hybrydy mają to bardziej zrównoważone - zasięg zaś pozostaje podobny

Jabolex:
PVE - HML
PVP - HML/HAM zależy od FC - tak to napiszę.

Goomich:
A te wyrzutnie co strzelaly standardami?

Doom:
Jak ostatnio sprawdzałem Drake (i chyba tengu) nie miał do nich bonusów, w przeciwieństwie do caracala i cerbera

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej