Eve Online > NoobGarten

Zielono mi

<< < (8/9) > >>

Szakal:
takie pytanie cpp wywaliło wreszcie tutka ? bo po co on był skoro każdy od razu go wyłączał.

Skaza:

Nie sądzę.

--- Cytuj ---bo po co on był skoro każdy od razu go wyłączał
--- Koniec cytatu ---

Natomiast później ludzie pytają o podstawowe rzeczy, które opisane są w Tutorialu.

Dormio:

--- Cytat: Szakal w Maj 23, 2013, 13:12:21 ---takie pytanie cpp wywaliło wreszcie tutka ? bo po co on był skoro każdy od razu go wyłączał.

--- Koniec cytatu ---
Z doświadczenia co najmniej kilkudziesięciu newbie jakich miałem nieprzyjemność wprowadzać w arkana... tfu... y... zagadki EVE, wiem, że 99% albo nie robiła tutoriala, albo robiła go po łebkach bez czytania komunikatów.  >:D
Oczywiście tłumaczenia i prawda są zawsze różne (najczęstsze tłumaczenia: "słabo znam angielski", albo "a to jest tam jakiś tutorial", a zostały wyłączone zaraz po ich uruchomieniu, co wyszło jak zaczynaliśmy odpytywać delikwenta) i de facto ośmieszają tłumaczącego się, ale... zawsze jest jakieś ale i uważam, że nie zawsze przyczyna jest taka oczywista.
Kolega zapewne przebrnął przez kilka pierwszych misji, albo nawet cały tutorial, bo skoro dotarł do rigsów, to zapewne z konkretnym celem i zamysłem potrzebuje w Catalyście te CCC.
Co prawda jest dla mnie wielką tajemnicą po co chce wsadzać w deskę CCC (za mało capa ?), ale najprawdopodobniej albo próbował jakiejś nietypowej metody wsadzania, albo nie ma skilla odpowiedniego, albo nie ma modułu (bug pokazujący moduł jak go już nie ma ?), albo próbował zbyt dużo ich wsadzić... z kolei CCC, to przecież jeden z najbardziej popularnych rigsów i nie słyszałem o shipe, w którym byłby problem z fitowaniem ich, bo brakuje CP.

Pneumo_pl:
Nie dziwujcie się ludzie, że świeżaki czasem nie łąpią w czym rzecz... po pierwsze starzy wyjadacze posługują się spolszczonymi elementami języka angielskiego... na Boga takie makaronizmy nie każdy od razu rozumie stąd początkowe zagubienie :) Kolejna rzecz: takie wyposażenie doradził mi kolo werbujący mnie do swojego sojuszu. Chętnie poczytam  propozycji wyposażenia tego stateczku na  potrzeby początkującego gracza... :)

MGGG:
jakiego sojuszu????
Marsz do UA.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej