Eve Online > NoobGarten
Zielono mi
sztosz:
Przecież to zależy od ustawień overview. Open Overview Settings -> Apperances -> Backgrounds i sobie sprawdź ;)
walk3r:
--- Cytat: sztosz w Kwiecień 23, 2013, 20:56:34 ---Przecież to zależy od ustawień overview. Open Overview Settings -> Apperances -> Backgrounds i sobie sprawdź ;)
--- Koniec cytatu ---
Tylko, że kurde tam te kolorki są dosyć podobne i ciężko powiedzieć czy to był mniej pomarańczowy czy bardziej :)
Isengrim:
Pomarańczowy to w ogóle jakieś dziwny kolor... A nie jesteś aby w jakiejś milicji przez przypadek (czasem nowi gracze dołączają po tutorialu i giną zdziwieni)?
Jak będziesz miał okazję (np. bezpiecznie zadokujesz ;)) to przyjrzyj się dokładnie na liście postaci na localu jaki symbol ta postać ma przy swoim imieniu. Jeśli jest to czerwona czaszka, to faktycznie lepiej się do tego gościa nie zbliżać (chyba, że jesteś w hi-secu a gość mruga na czerwono - wtedy są szanse, że CONCORD go zabije zanim on zdąży zabić Ciebie). Jeśli jest żółty, to może (nie wiem dokładnie jak to teraz działa) oznaczać albo że ma ujemny security status, albo (jeśli jest żółty i mruga) - że zrobił coś, za co każdy gracz może go zaatakować nawet w hisecu. Tylko z tym trzeba uważać, bo wielu graczy próbuje łapać noobów w ten sposób, że mrugającym na zółto małym statkiem podlatuje do jakichś raciarek, prowokuje agresję i zabija biednego miśka zanim ten zorientuje się, że kiepsko sfitowany Caracal nie zabije fregaty, zanim ta zabije jego.
Pneumo_pl:
Kolejna kwestia: czy jest (i jeśłi tak to gdzie) opis gadżetów (szczególnie to, do czego mogą służyć), które można wyciągnąć z wraków. Czasem trafia się na jakieś dziwne elementy mające w opisie, że to coś wartościowego pod warunkiem, że wiesz komu to pokazać na stacji :) i nie wiem, czy sprzedawać, czy trzymać w hangarze :)
Jakub Trokowski:
Po opisie zgaduję że chodzi o, tak zwane, tagi (wyglądają jak nieśmiertelniki). To się przydaje jak chcesz coś kupić od NPCów z LPshopa (za misje dostajesz oprócz ISKów punkty LP - Loyality Points). Niektóre przedmioty dostępne w tym sklepie wymagają - poza ISKami / statkiem / punktami LP / innymi specyficznymi przedmiotami - własnie tych tagów.
Przynajmniej tak było jak ostatnio zaglądałem do LPshopa - jakieś 2 lata temu. ;) Choć nie widziałem w patch notach żeby to było zmieniane.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej