Eve Online > NoobGarten
Zielono mi
Pneumo_pl:
Wiem, że pytanie na poziomie noworodka ale kto pyta nie błądzi. Niech mi ktoś wytłumaczy jak mam zaopatrzyć swoja fregatę w amunicję do blasera. Mam tę broń a nie mogę z niej strzelać :) to samo z modułęm górniczym. Dodam, że początkowe wyposażenie straciłem bo mnie zestrzelił pirat (jestem jeszcze 4 dni na trialu, więc może dlatego mam jakieś ograniczenia... hehehe oczywiście oprócz tych umysłowych :)
Coritsikaela Enth:
Jak jesteś w przestrzeni to klikasz prawym na ikonce modułu broni i od góry w rozwiniętym menu będziesz miał wszystkie rodzaje dostępnych w cargo możliwych amunicji... upewnij się tylko, że skoro to fregata to jest to amunicja mała czyli typu "S" i na pewno do hybryd a nie np do projectili.
Moduły górnicze - Miner 1, Miner 2 czy Civilian Miner nie wymagaja amunicji... ani żadnych ładunków- musisz tylko być w optimal rangu w stosunku do asteroidy która chcesz kopać.
hmm a nie próbujesz czasem używać moduły klikająć po prostu w overview'u bez "zalockowania" targetu? :P
Polecam tutorial ingame ^^
Pneumo_pl:
Chodzi mi o to, że na początku podczas szkolenia dostałem jakieś tam gadżety, m.in. pakiet antymaterii do działka. Niestety ale jak wyleciałem ze stacji podkusiło mnie by zaatakować pirata i... hehe zmłócił mnie (zwiódł mnie mit o nietylkalności podczas triala). Jako, że miałem wszystko w ładowni statku straciłem to i w nowootrzymanej fregacie mam broń ale nie mam czym z niej strzelać (tak mi się przynajmnie wydaje :) Nie chcę znów kusić losu i sprawdzać w walce czy mój blazer mi odpali-wolę zapytać :) w ładowni statku ani w hangarze na stacji nie mam żadnego pakietu z antymaterią dlatego pytam czego mam szukać w sklepie aby zakupić ten pakiet. Chyba, że jest jakiś inny sposób :)
Proszę o wyjaśnienie jak sanacyjnemu chłopu :)
Gaunt:
Moduły górnicze - Miner 1, Miner 2 czy Civilian Miner nie wymagaja amunicji... ani żadnych ładunków- musisz tylko być w optimal rangu w stosunku do asteroidy która chcesz kopać.
[/quote]
prawy na cel, lock target, dopiero później strzelasz ^^
Dux:
Działka "bojowe" z "civilian" w nazwie też nie wymagają amunicji :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej