Eve Online > NoobGarten

"dziura" w EM - łatać, nie łatać...?

<< < (9/17) > >>

MGGG:
Też potwierdzam :D Skilluj Dino rakiety i zacznij latać hookiem. Szczegolnie, ze masz go za free z shopa milicyjnego. Grzech nie korzystać!

Dinozauriusz II Urwiryj:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 22, 2013, 12:54:37 ---Dino Ty weź wyskiluj harpie i skończ marudzić z jakąś t1 popierdułką
A jak do t2 za daleko to wyprubuj Hookbila w uwielbianym przez Tenrotha bulidzie z TD :P

--- Koniec cytatu ---
Do T2 bliziutko - tylko mechanics na V i już mogę AFki robić, ale cały fun jest w T1 właśnie :) Wpadanie na milicyjne plexy w T2 to egzekucja - dobre do odreagowania swoich frustracji, ale satysfakcja raczej ograniczona... no chyba, że komuś zależy tylko na zniechęcaniu nowych graczy do EvE, albo bezlitosnym farmieniu LP (w sensie "siedzę i zajmuję plex'a i niech mnie ktoś spróbuje stąd przegonić"), ale równie dobrze mogę zabrać kolegę z miesięcznym charem w Griffinie i każdemu zakładać perm-jama... :) Ja się jeszcze cieszę z ubicia tygodniowego chara, ale już mi też przechodzi.

Tymczasem, dalej będę kombinował z moim BadMadjerFakjer Merlinem...

Doom:
Bad motherfucker to jest właśnie Hookbill, na którym poza td masz jeszcze kilka zabawnych opcji. Merlin jest sporo bardziej ograniczony. 1-2 sensowne fity, a reszta to albo mocno sytuacyjne, albo lol fity nie warte nawet postowania w durnych wopach
Na nowe fity musisz poczekać do patcha w którym znowu devsi przyjrzą się fretkom, co mam nadzieje nie przyjdzie prędko bo ostatnio zrobili tu dobrą robotę i porządek tak że każda nacja ma pare fajnych zabawek i t1 i t2, a daredevil czy dramiel nie są już uber pown mobilami

Dinozauriusz II Urwiryj:

--- Cytat: GlassCutter w Kwiecień 22, 2013, 10:42:23 ---Dystans? Zastanów się czy nie lepiej załadować null'e i nie strzelać z kilku km. I nie sugeruj się papierowymi statystykami z eft...

--- Koniec cytatu ---

A jak on też załaduje null'e?

--- Cytat: GlassCutter w Kwiecień 22, 2013, 11:25:35 ---Do wykarmienia punktu wystarczy Ci nos. Po co autocanony? Wsadź artylerie i wal z 15km..

--- Koniec cytatu ---

Tak, ale nos na Merlinie=jedno działko mniej co przy założeniu, że chcę fitować nie bonusowane działka powoduje, że i taj śmieszny dps przybiera wartość półśmieszną. To samo z arty - nie wiem jakiego tanka ma Tristan, ale obawiam się, że mógłbym go nie przebić...

MGGG:
Słuchaj starszych kolegów. Merlin to obecnie przeciętny statek. Jest twardy i potrafi przyjebać - to prawda. Ale jest wolny, a blastery mają krótki zasięg. Cztery med sloty i bonus do shield resa powoduje, że masz małe możliwości stosowania e-waru i jednoczesnej kontroli dystansu, czyli tego co hook z TD robi po mistrzowsku. W sumie znam 4 fajne fity na merlina:

- standard: blastery, MSE, web, scam, ab
- dual MASB - zamiast weba i MSW wkładasz dwa Medium Ancillary Shield Booster
- tzw. double150, czyli masz MSE i MASB. Ma najtwardszy tank, ale niższy dps (zakładasz mniejsze blastery)
- fir Azbugi na dwóch TD. http://tnij.org/vesc

plus jakieś opcje na railach. Może to jest wyjście dla Ciebie, jak upierasz sie na tym merlinie. Potrafi do sprawić niespodziankę, bo człowiek spodziewa się blasterów i zakłada orbitę tuż poza ich zasięgiem, czyli dokładnie optimalu rali :) Opcje sa różne: 75 plus dobry tank, 125 ze słabszym tankiem czy nawet rzadko spotykana kitujaca 150.

edit: poprawiony link

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej