Eve Online > NoobGarten

"dziura" w EM - łatać, nie łatać...?

<< < (7/17) > >>

MGGG:

--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Kwiecień 22, 2013, 08:31:46 ---Żeby nie mnożyć tematów to zapytam tutaj - JPKM, jak utłuc Incursusa?! Co Incursus to gleba... wogóle nie chcą się psuć, repią się jak szalone i moje 180 (CNA) albo 200 (Void) dps'a nie robi na nich żadnego wrażenia, za to mój bufor topnieje w zastraszającym tempie! Grrrrrrrrrrr..... Jakiś mały poradnik "taktyka walki Merlinem z różnymi celami"?

--- Koniec cytatu ---

Tankujace incu składa się najczesciej na dwa setupy.

[Incursus, dualrep]
Small Armor Repairer II
Small Armor Repairer II
Energized Adaptive Nano Membrane II
Damage Control II

Experimental 1MN Afterburner I
Faint Epsilon Warp Scrambler I
Small Capacitor Booster II, Cap Booster 200

Light Ion Blaster II, Void S

Small Auxiliary Nano Pump I
Small Anti-Explosive Pump I

Hobgoblin II x1

lub

[Incursus, ARR+small rep+web]
Small Ancillary Armor Repairer, Nanite Repair Paste
Small Armor Repairer II
Energized Adaptive Nano Membrane II
Damage Control II

Experimental 1MN Afterburner I
Faint Epsilon Warp Scrambler I
X5 Prototype Engine Enervator

Small Anti-Explosive Pump I

Hobgoblin II x1

Pierwszy ma krazy tanka jak na frytkę, jest capo stable i bardzo ciężko ją zdjąć inną frytką. Jej problem to brak weba, wiec cel moze sobie odejsc i odleciec (incru nie nalezy do najszybszych statkow).
Drugi ma slabszy tank, ale dobrych skillach i implach capa starczy na reload SARRa. Plusem jest web, ktory pozwala przytrzymać cel w zasięgu. Tym fitem nie łapie się, tylko daje się złapać, ze względu na dużą wrażliwość na braki w capie.
Oba fity są dosyć upierdliwe dla innych fretek, ale nie należą do kategorii zabójczych. Łapią się na nie w większości noobki. Jak je ugryźć:

1.) złamać rep tank (deska, afka, kolega)
2.) wyssać
3.) zdjąć dronkę i walić go spoza zasiegu jego działek (5km+).

Jak latasz merlinem, to zostają Ci dwie opcje: kolega oraz zafitować raile+weba i bić go spoza zasięgu jego działek. Zajmie ci to pierdylion czasu, bo musisz czekać aż mu sie bateryjki skonczą.

GlassCutter:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 22, 2013, 10:00:31 ---Ważniejsze jest Adv. Weapon Upgrades na IV a nawet V. Shield Upgrades nawet ja nie mam na V jeszcze, a już mam 80 mil SP.

--- Koniec cytatu ---
Wstyd :P

--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Kwiecień 22, 2013, 09:05:42 ---No przecież trafiam... wiem, że Voidy mają pojechany tracking, dlatego piszę też o CNA. Jak gościa zescramuję i zwebuję to prawie stoi w miejscu, więc nie wiem co jeszcze mógłbym ulepszyć w kwestii trafiania... correct me if I'm wrong.

--- Koniec cytatu ---
Dystans? Zastanów się czy nie lepiej załadować null'e i nie strzelać z kilku km. I nie sugeruj się papierowymi statystykami z eft...

Dinozauriusz II Urwiryj:
Hehe... im dłużej gram tym większe mam wrażenie, że solo frytkami to takie papier-nożyce-kamień :) Coś pokonuje coś, ale przegrywa z czymś innym :) I jeśli żaden z pilotów nie popełni śmiertelnego błędu to wynik walki jest z góry wiadomy.

--- Cytat: HammerSnake w Kwiecień 22, 2013, 09:38:55 ---Teoretycznie, to może rzuca na ciebie dronke ecm, ale generalnie patrząc na rożka vs merlin, to z g.... bata nie ukręcisz :P.
Weź kestrela i rozwal dziada z dystansu.

--- Koniec cytatu ---
Nie mam wyskillowanych rakiet... w ogóle :)
Swoją drogą - waham się miedzy dwoma ścieżkami skillowania:
1.Cross do Gallente - konieczność wyskillowania armor tanka i droniarstwa
2.Skillowanie rakiet: dużo skilli, w sumie tyle co armor tank+drony...

Chwilowo skłaniam się do pierwszej scieżki - przekonują mnie hybrydowe statki "Navy Issue". Poza tym Megas wyglądałby zarąbiście w hangarze obok Rokha :)

MGGG:

--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Kwiecień 22, 2013, 10:50:38 ---Hehe... im dłużej gram tym większe mam wrażenie, że solo frytkami to takie papier-nożyce-kamień :)

--- Koniec cytatu ---

To złam zasady gry i postaraj sie zaskoczyc fitem i pomyslem na walke przeciwnika.
Tylko nie lataj armormerlinem, tak jak matarscy geniusze:

http://koza.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=17430262 ;)

Dinozauriusz II Urwiryj:

--- Cytat: MGGG w Kwiecień 22, 2013, 10:56:30 ---To złam zasady gry i postaraj sie zaskoczyc fitem i pomyslem na walke przeciwnika.
Tylko nie lataj armormerlinem, tak jak matarscy geniusze:

http://koza.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=17430262 ;)

--- Koniec cytatu ---

Tak sobie właśnie kobinuję nad sposobem na neut-Tristana... może obwieszę Merlina autocannonami i wsadzę cap booster'a (żeby punkt "wykarmić")?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej