Eve Online > NoobGarten
Security Status
Zgudi:
Jakie są metody na w miarę sprawne i szybkie podbicie Security Statusu? Od jakiegoś czasu spada mi jak łep na szyję, szczególnie gdy wczoraj rzuciłem się na neutralne jajo, bo po statku było widać, że mogło być drogie.
SokoleOko:
Skill "Fast Talk" przynajmniej na IV i racenie w 0.0 - wskakujesz do systemu, lecisz na belt, walisz pierwszego z brzegu BS-a, lecisz do kolejnego systemu, walisz BS-a i tak dalej.
SS przyrasta za najdroższego rata zabitego w ciągu 20 minut, ale te 20 minut liczy się oddzielnie dla każdego systemu. Stąd gdybyś klepał anomalki w jednym systemie, miałbyś 3 przyrosty standa na godzinę, ale latając po kilku systemach rośnie szybciej.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Zgudi w Kwiecień 10, 2013, 09:48:41 ---Jakie są metody na w miarę sprawne i szybkie podbicie Security Statusu? Od jakiegoś czasu spada mi jak łep na szyję, szczególnie gdy wczoraj rzuciłem się na neutralne jajo, bo po statku było widać, że mogło być drogie.
--- Koniec cytatu ---
Jedyny sposób to eksterminacja ratów. Nie wiem czy to sie teraz czasami nie zmieniło, ale do niedawna najlepszym sposobem był wlot do systemu, strzelenie jednego BSa, następny system i tak dalej.
Edit: bu...Sokół był szybszy w klikaniu :( ;)
Apropos, czy dobrze zauważyłem że zmienił sie trochę mechanizm spadku SSa? Kiedyś za każdą agresje SS spadał, ostatnio zauważyłem że podczas agrowania jeden po drugim celów, komunikat miałem jeden a i w logach był tylko jeden "spadek"
Zgudi:
--- Cytuj ---Jedyny sposób to eksterminacja ratów
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się, że ss rośnie przy klepaniu misji w hiseku, ale jeśli już, to bardzo wolno.
SokoleOko:
--- Cytat: Zgudi w Kwiecień 10, 2013, 09:57:52 ---Wydaje mi się, że ss rośnie przy klepaniu misji w hiseku, ale jeśli już, to bardzo wolno.
--- Koniec cytatu ---
Bo klepanie misji w hisecu polega na... eksterminacji ratów. Rośnie wolno, bo a) bounty za te raty są niższe niż za raty w 0.0 a b) patrz co napisałem o robieniu anomalek w jednym systemie.
Przyrost SS jest wprost proporcjonalny do bounty rata.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej