Eve Online > NoobGarten
Black Ops - cel dlugoterminowy :) Noob prosi o pokierowanie
[VIDE] Herezja:
Od siebie dodam, że będąc na kilku rajdach z BO najlepiej grało mi się recon-ami. Nieocenione w walce z np złapanym lotniskiem jest pozbawienie go capa.
ps. Tak jak napisał DUX. BO to prawdziwa "wisienka na torcie".
hidden Q:
Najlepszy Black Op to matarska pantera. Zaraz po nim jest amarrski redimer.
Generalnie gangi BO działają z zaskoczenia i kierują się jedną niezłomną zasadą, nie wiążą się z przeciwnikiem w walce na close range. Mówiąc prostymi słowami BO służą do gankowania nuubow :) Dlatego lepsza jest pantera z 8k alpha dmg na 80+km. Redimery za łatwo wpadają na kontr cyno. Co więcej magiczny dps redimera jest "pełen" do 30km później drastycznie spada. Wpadając na cel np mały gang na 30km można nieźle wjebać :) latając BO latamy na zasadzie HIT and RUN. Albo jak mamy 99% pewności, ze przeciwnik nie wozi ze sobą żadnego cyna.
Setup armorowy jest duzo bardziej popularny bo łatwiej zebrać ludzi i odpowiedni sprzęt. z redimerem bedziesz kompatybilny w wiekszosci ekip uzywajacych BO. Inwestując w slavy taki BO z RR i bonusem do armora potrafi być na prawdę trudny do zabicia.
Setup na shieldzie to wyczesany dmg i lepszy zasieg. Z nowym modułem micro jump drive to w ogole można niezle numery robić ale do tego potrzebny jest wlasnie zasieg i ten zasieg stawia pantere na podium przed innymi BO.
reasumując pantera jest lepsza (lżejsza, zwrotniejsza, szybsza, i ma daleki zasięg)
redimer jest bardziej universalny (duzo latwiej znaleźć kolegów do armorowego BO gangu)
Theronth:
Do tego Pantera jest kompatybilna z Etanami 8D
KiFuso:
Zanim doskilujesz do BO i zdobędziesz wystarczająco dużo doświadczenie w 'normalnym' PvP to kilka razy zmienisz swoje zainteresowania - wiem to z własnego (i nie tylko) doświadczenia.
Proponuje sporo dystansu do tego celu i obrać w między czasie sobie pomniejsze cele aby gra się nie znudziła, może w między czasy coś większego się trafi na celowniku.
Theronth:
--- Cytat: KiFuso w Kwiecień 03, 2013, 23:49:16 ---Zanim doskilujesz do BO i zdobędziesz wystarczająco dużo doświadczenie w 'normalnym' PvP to kilka razy zmienisz swoje zainteresowania - wiem to z własnego (i nie tylko) doświadczenia.
Proponuje sporo dystansu do tego celu i obrać w między czasie sobie pomniejsze cele aby gra się nie znudziła, może w między czasy coś większego się trafi na celowniku.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co przebąkuje CCP, Black Opsy mogą doczekać się buffów/ reworku w Odyssey, więc jest sporo czasu żeby sobie poczekać ze skillowaniem tychże statków. Ba, sam napalony byłem na BO gdy zaczynałem, a gdy w końcu dostałem jednego w swoje ręcę wydokowałem może ze trzy razy z czego dwa żeby Bridge postawić ;)
Bo to słabe statki są.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej