Eve Online > NoobGarten

Black Ops - cel dlugoterminowy :) Noob prosi o pokierowanie

<< < (7/9) > >>

Sirius:
Witam,

Z dotychczasowych postow wynika niemal jednoznacznie - nie warto, no chyba ze dla "samej uciechy posiadania" (wspomniana wisienka na torcie) okretu za 1B, swoja droga zeby taka kwote zgromadzic to nie wiem czym musialbym sie zajac, w realu podobno najbardziej dochodowe sa dragi i bron ;)
Powiem tak - na pewno nie porzuce pomyslow dotyczacych jak ktos napisal "dzialania w tle", idea scouta probujacego brzmi calkiem interesujaco, jako ze probing spodobal mi sie najbardziej w turtorialu (poza stracaniem ratow oczywiscie) i obecnie szkole swoja postac na skanera/ekploratora zeby miec jakis dochod, wiec skanning jest i tak wysoko na liscie priorytetow. Stealth bomber - jako kolejny/rownolegly dla rekona w sytuacji gdyby zamiast finezyjnego intelu trzeba byla potrzeba komus otwarcie przypierniczyc. A pozniej.. jak piszecie, wiele sie moze zmienic, szkolenie PODSTAWOWYCH skilli zeby wogole moc latac Anathema (wybralem jednak Ammara) zajmie wg EVEMon 130 dni. A do tego masa skilli pobocznych jak wspomniane skille do skanowania, podstawki typu targeting itp. A to tylko recon, do bombera trzeba bedzie tez cos dolozyc, nie mowiac o BC. Wiec czasu jest conajmniej pol roku jesli nie wiecej dla samych "cichociemnych" fregatek, wiec istotnie sporo moze sie zmienic i w moim nastawieniu i byc moze w samej grze.
W kazdym razie piszcie dalej, im wiecej w tym temacie pojawi sie postow od weteranow tym lepiej dla nas - noobow z "wizja" ktora byec moze trzeba naprostwac ;)

Grzesiek

Dux:
No własnie, jak to jest z tym składem floty? Bo pamiętam post (już dawny) mikkera lub kogoś innego z PBN, który pisał, jak rzucali przez taki portal jednego czy dwa drejki.

GlassCutter:

--- Cytat: Zgudi w Kwiecień 04, 2013, 12:58:49 ---Jakie są wady i ograniczenia takiego skakania przy pomocy BO w porównaniu do tytka zaparkowanego na posie?

Mam na myśli rolę BO tylko jako stawiacz portalu i szybki jump mniejszego gangu wrogowi prosto na "ryj".

--- Koniec cytatu ---

Zgudi weź poczytaj najpierw czy jest blackop i co może zamiast pytać jak się wydokowuje :P

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Dux w Kwiecień 04, 2013, 13:12:45 ---No własnie, jak to jest z tym składem floty? Bo pamiętam post (już dawny) mikkera lub kogoś innego z PBN, który pisał, jak rzucali przez taki portal jednego czy dwa drejki.

--- Koniec cytatu ---
Swego czasu na cynogenerator (nie wiem czy na zwykłe cyno też) ało sie tak zrobic, tylko nie wiem czy to nie był bug, bo za jakis czas bez żadnej informacji ta możliwość znikła.

SokoleOko:

--- Cytat: Dux w Kwiecień 04, 2013, 13:12:45 ---No własnie, jak to jest z tym składem floty? Bo pamiętam post (już dawny) mikkera lub kogoś innego z PBN, który pisał, jak rzucali przez taki portal jednego czy dwa drejki.

--- Koniec cytatu ---

Na pewno coś pomyliłeś. Nie ma możliwości przerzucenia covert portalem czegoś co nie ma covert cloaka.

Między innymi dlatego gangi BO nadają się do "ganków" a nie do walk. Bombery spadają jak muchy od byle czego, zwłaszcza te sfitowane do takiego gangu (max dps z torped, z AB). 2-3 med shipy potrafią rozsmarować taki gang.

@Sirius

W roli scouta-probera sprawdzają się ALTY, nie mainy. Taki char musi siedzieć na localu z wrogiem przez kilka dni, żeby tamci się przyzwyczaili i zaczęli racić nie zważając na niego. Dobrze byłoby, gdyby był w jakimś alt-korpie, którego nikt nie kojarzy. Szkoda udupić maina w taki sposób dla 5 min akcji i jednego killa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej