Śmietnisko > Flamewar
C0ven Starcił Tytany
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Yavax Zavro w Marzec 30, 2013, 00:25:19 ---Wiesz, ogólnie ja Ciebie rozumiem. Odsłonię nawet moją nie bardzo zarośniętą klatę (wszystko poszło w nogi) i osobiście Cię obronię od naporu "osób nawzajem liżących się po jajkach" pod jednym warunkiem: wskaż mi chociaż jedno takie ally, gdzie dostęp do konta z tytanami ma TYLKO JEDNA OSOBA.
--- Koniec cytatu ---
Powiedz mi jedno, jedzie jakiś typ po pijaku i rozbija auto, firma ubezpieczeniowa ma mu zapłacić odszkodowanie tylko dlatego że jzada po pijaku jest nagminnie stosowana?
Ktoś tu zaraz wyskoczy że nie można takich spraw porównywać, można, sprawa jest bardzo podobna przez analogię, i tu i tu jest nagminnie łamane prawo, i tu i tu łamiący prawo dostaje za to odszkodowanie. Trochę chore, prawda?
CCP przymyka oko na współdzielenie kont? Jego sprawa, w końcu każde konto to jakaś kasa. Ale jak już oficjalnie tego zabrania powinno być konsekwentne - nie zbanujemy kont bo już ucierpiałeś, złamałeś przepis, straciłeś, próbuj odzyskać sam.
W tym przypadku CCP pkazało że jego własne "ustawodastwo" jest gówno warte. Albo sami własnego prawa nie znają.
Albo siedzą tam naiwniacy którzy myślą że w EVE grają same kryształowe sumienia bez skazy i zmazy.
Kira Korpii:
Firma placi AC bo typ po pijaku nie byl wlascicielem, nie nalezal do osob ktorym on uzyczyl samochodu ani nie mial z nimi nic wspolnego... wiecej analogii poprosze :)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 30, 2013, 09:32:58 ---Firma placi AC bo typ po pijaku nie byl wlascicielem, nie nalezal do osob ktorym on uzyczyl samochodu ani nie mial z nimi nic wspolnego... wiecej analogii poprosze :)
--- Koniec cytatu ---
Czyli konta Covenu nie były Covenu?
Anaogia jest tu taka, że Coven łamie przepis i dostaje za to odszkodowanie. Bo to właściciele konta złamali prawo udostępniając innym konta. To nie "złodziej" złamał EULA, on nie dał komuś dostępu.
Prosta sprawa - rozdali na prawo i lewo dostęp/jechał po pijaku, rozbili się, i jeden i drugi.
Swoją drogą w takich sytuacjach wypływa na wierzch hipokryzja masy osób. Gdyby taka sytuacja się zdarzyła np. w TEST, mogę dać uciąć połowę swoich skillpointów, że wszyscy teraźniejsi święcie oburzeni klaskaliby w rączki i cieszyli jak dzieci że "świetna rbota sziega". Święte oburzenie pojawiłoby się w momencie odzyskania przez nich tych tytków.
P.S.: jeszcze jdno, czyli chcesz wmówić ze Coven nie jest winny? Bo on udostępnił dostępp komuś kto prawdopodobnie udostępnił komuś innemu? Słaba argumentacja
sztosz:
--- Cytat: Kira Korpii w Marzec 30, 2013, 09:32:58 ---Firma placi AC bo typ po pijaku nie byl wlascicielem, nie nalezal do osob ktorym on uzyczyl samochodu ani nie mial z nimi nic wspolnego... wiecej analogii poprosze :)
--- Koniec cytatu ---
Check Mate :D
Alice9:
polacy w eve i tak nic nie znaczą... zabrać im te niedobitki jeszcze - mogli też tak pomyśleć - co nie znaczy że ccp nie otworzyło puszki pandory i nie dało powodu do wielorakich spekulacji. Pokazali że ich zasady są gówno warte i zrobią prawdopodobnie absolutnie wszystko dla zysku a to dla samej gry bardzo źle.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej