Eve Online > NoobGarten

Totalnie noobowe pytania.

<< < (2/4) > >>

Jakub Trokowski:
Gdybym zabierał się za coś takiego, prześledziłbym local w danym systemie w ciągu kilku dni w czasie gdy chciałbym kopać. Jak by ciągle było w okolicach zera, a będący przelotem piloci nie wzbudzali by we mnie paniki (SS<-5, piracki korp itp), sprawdziłbym czy jest tam jakiś pasek dalszy od gateów - żeby w razie gościa mieć tę chwilę więcej na ucieczkę.

Dobrym pomysłem jest już zaproponowane dojście do jakichś miejscowych: intel no i cała korporacja graczy mniej wrogów.

Sarmatian:
Dzieki, to śledzenie ruchu na lokalu to dobry pomysł. Tylko czy żeby to robić to muszę tam lecieć , zadokowac na stację i  obserwować godzinami lokal czy da rade będąc u siebie obserwowac tamten system ?
Co do corpa to nie za bardzo wiem o co w tym chodzi. Szukam teraz informacji , filmików, czytam fora. Jak będę wiedział co i jak to pewnie dołączę.
Zastanawia mnie jedno. Oglądałem filmik gdzie taki corp wpada na pasek i kopie. Kilku w koparkach plus orka. No to w czym ma to pomóc ? Chyba dla kota lepiej jak jest 7 myszek w jednym miejscu niż jedna ? Chyba że niżej wyglada to inaczej.

Pol Kent:

--- Cytat: Sarmatian w Marzec 29, 2013, 23:14:28 ---Zastanawia mnie jedno. Oglądałem filmik gdzie taki corp wpada na pasek i kopie. Kilku w koparkach plus orka. No to w czym ma to pomóc ? Chyba dla kota lepiej jak jest 7 myszek w jednym miejscu niż jedna ? Chyba że niżej wyglada to inaczej.

--- Koniec cytatu ---
7 myszek (barek) każda np. z jednym pazurek (drony) może już przegonić kotka zwłaszcza kiedy ten kotek taki sobie będzie. A Orca, poczytaj sobie, Orca daje bonusy dla górników. Odpowiednio sfitowana z odpowiednim pilotem (skille, implanty) nawet znaczne bonusy. Urobek może od razu do cargo zbierać żeby can-fliperom życie utrudnić itd, itd..

Sarmatian:
Albo jak kotek zajmuje sie jedna myszką reszta pryska do dziurek   ;D
O orce wiem , zresztą o kopaniu już troche trybę , poradnik Halady znam prawie na pamięć.
Wiedzę o corpach i low secach  mam małą, no WH to czarna magia.
Na razie to korcą te skałki zalegające odłogiem.

[NF] Masa Huku:

--- Cytat: Sarmatian w Marzec 29, 2013, 17:13:24 ---Siedzę sobie w 0.7 i zajmuję sie wszystkim po trochu. Pomyslałem czy nie zejść trochę niżej samą tylko koparką i pokopać kilka dni rzadsze skałki. Potem rafinować na miejscu , sprzedać pospolite minerałki a rzadsze zabrać transportowcem spowrotem do 0.7.
Myslałem żeby zejść tak do 0.4 - 0.2 .
No i tu pytania . Czy nie zostane natychmiast odstrzelony ? Czy strzlają do koparek ? Jest sens na taką akcję ?

Dodam tylko że wczoraj poleciałem na rekonesans w takie miejsce. Są tam 3 stacje w tym jedna do której mam wysoki standing i miałbym 0 % tax. Jest też tam 19 pasków i pole lodu (nie interesuje mnie lód). No i ciekawostka, mianowicie sprawdzam lokalny chat room a tam zero osób. Sprawdzam stacje i zero , dwie pozostałe i też zero, latam po paskach , ciekawe minerały , skanuje na full rang czy gdzies ktos jest i nadal zero.
Czy to nie dziwne ?
Poradzcie , lecieć czy nie i czy jest sens ? Prawde mówiąc szkoda mi stracic koparkę i sprzęt t2.

Dzieki .

--- Koniec cytatu ---
wiem że to noobgarten ale not sure if trolled  ::)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej