Eve Online > NoobGarten

Totalnie noobowe pytania.

<< < (3/4) > >>

Sarmatian:
Nie , nie trolluje.
Czyżby mój post był tak bardzo noobkowy że aż zalatuje trolem ? Widze w tym dziale masę noobkowych pytań i nikt nie posądza o trolowanie
Przecież zaznaczyłem że to będą totalnie noobkowe pytania. Nic na to nie poradzę. Troche podpowiadał mi pewien Angol który często kopał na tych samych paskach, ale tydzień temu dołączył do jakiegoś corpa i się przeniósł. Na pomysł z tym zejściem niżej wpadłem wczoraj  wieczorem a w nocy tam poleciałem. chciałbym tam wrócić z zamiarem takim jak opisałem ale mam wątpliwości , dlatego pytam.

Zgudi:
Się nie przejmuj. Centrala jest pełna trolli. Zadawaj nobkowe pytania to się czegoś dowiesz przynajmniej i unikniesz gorzkich błędów. No niestety nasza KOZA to korp PVP-owy i w naszej okolicy jak byś był pod naszymi skrzydłami to i tak przewija się dziesiątki żądnych krwi piratów na godzinę więc spokoju nie miałbyś ani chwili.

Jakub Trokowski:

--- Cytat: Sarmatian w Marzec 29, 2013, 23:14:28 ---Dzieki, to śledzenie ruchu na lokalu to dobry pomysł. Tylko czy żeby to robić to muszę tam lecieć , zadokowac na stację i  obserwować godzinami lokal czy da rade będąc u siebie obserwowac tamten system ?
--- Koniec cytatu ---
Żeby widzieć kto jest w tamtym systemie, to musisz tam polecieć.
Możesz też na mapie sprawdzać statystyki ilości graczy i skoków - to możesz robić będąc gdziekolwiek, ale dane są uśredniane w czasie, więc to da Ci mniej niż osobiste śledzenie localu.

Jak chcesz mniej zaryzykować, to trzeba się lepiej przygotować.

Skeer:

--- Cytat: Zgudi w Marzec 30, 2013, 02:16:51 ---... dziesiątki rządnych krwi piratów ...

--- Koniec cytatu ---

AAAARGH!!!! Popraw, bo oberiwesz bótelkom rómó!

Polecam do sprawdzania aktywności w systemach http://evemaps.dotlan.net/

Wchodzisz w region, u góry po prawej wybierasz sobie różne filtry (jumps, npc kills, ship kills etc) i na ich podstawie można, nie logując się nawet do gry, określić czy dane systemy Ci pasują. Oczywiście to jest też statystyka, jak Jakub pisał, ale kilka dni obserwacji powinne być już obarczone niewielkim odchyleniem od rzeczywistości. Są też tam informacje o ilości beltów, skałkach na beltach, stacjach, ich serwisach etc.

Nurtuje mnie tylko jedno pytanie - czy pomyślałeś, jak chcesz ten urobek sprzedać? Bo pusty system to nie miejsce na market, co znaczy, że musiałbyś wywieźć całość w inne miejsce. To z kolei oznacza dużo kursów industrialem po bramach w low (no bo zakładam, że jump frachta nie masz).

Goomich:
Jak bedzie duzo i tanio, to czasem jf sam przyleci.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej