Eve Online > NoobGarten

Totalnie noobowe pytania.

(1/4) > >>

Sarmatian:
Siedzę sobie w 0.7 i zajmuję sie wszystkim po trochu. Pomyslałem czy nie zejść trochę niżej samą tylko koparką i pokopać kilka dni rzadsze skałki. Potem rafinować na miejscu , sprzedać pospolite minerałki a rzadsze zabrać transportowcem spowrotem do 0.7.
Myslałem żeby zejść tak do 0.4 - 0.2 .
No i tu pytania . Czy nie zostane natychmiast odstrzelony ? Czy strzlają do koparek ? Jest sens na taką akcję ?

Dodam tylko że wczoraj poleciałem na rekonesans w takie miejsce. Są tam 3 stacje w tym jedna do której mam wysoki standing i miałbym 0 % tax. Jest też tam 19 pasków i pole lodu (nie interesuje mnie lód). No i ciekawostka, mianowicie sprawdzam lokalny chat room a tam zero osób. Sprawdzam stacje i zero , dwie pozostałe i też zero, latam po paskach , ciekawe minerały , skanuje na full rang czy gdzies ktos jest i nadal zero.
Czy to nie dziwne ?
Poradzcie , lecieć czy nie i czy jest sens ? Prawde mówiąc szkoda mi stracic koparkę i sprzęt t2.

Dzieki .

Ostrze Halabardy:
Prawda taka ze póki bedzie czysto na localu jestes bezpieczny , jak ktos wskoczy na system to pewnie na  90% wpadnie cie odwiedzic na pasek .

Zgudi:

--- Cytuj ---Myslałem żeby zejść tak do 0.4 - 0.2 .
No i tu pytania . Czy nie zostane natychmiast odstrzelony ? Czy strzlają do koparek ? Jest sens na taką akcję ?
--- Koniec cytatu ---

Mieszkam w 0.4 - 0.2 od jakiegoś czasu. I powiem szczerze że jak będzie kilka osób na lokalu oprócz ciebie "in space", to masz małe szanse przeżyć dłużej niż 15 minut, o ile wcześniej uda się tobie dolecieć do miejsca kopania przez bramy.

Jeśli jednak system jest pusty i bardzo mało ludzi tam zagląda to warto tam lecieć i kopać.

Ale pamiętaj, że jak ktokolwiek się pojawi w systemie to siedź na stacji :). Ewentualnie alignuj na stację i intensywnie pilnuj skanera ustawionego na np. ok. 10 000 000 km. Bo gość który wleci raczej na pewno będzie pvp-rem i jak w długim skanie zobaczy koparkę to podziała to na niego jak na kota widok myszy.

Dlatego dobrze jest przy okazji dołączyć do jakiegoś miejscowego korpa, żeby cię nie ścigali i żebyś miał wgląd na intel tamtego regionu.

Goomich:
Problem ze skanerem polega na tym, że nie pokaże klołkera.

Sarmatian:
No to widzę że nie ma raczej sensu. Jak się uda to 2 dni pokopie a w trzecim mnie odstrzelą i cały extra zarobek pójdzie z dymem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej