Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

c0ven stracil tytany

<< < (114/138) > >>

Net:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 27, 2013, 12:19:54 ---Jeśli rzeczywiście jedynym śladem na serwerze jest IP, a jedynym sposobem weryfikacji gracza jest hasło,  to przy odrobinie pomyślunku można sporo przykombinować  ;)

--- Koniec cytatu ---

Rany... S.A.N.D.B.O.X. oznacza, ze interwencje z zewnarz sa niemozliwe (w praktyce (bo nielegalne)) lub to co w srodku nie wplywa na dopelnienie zbioru... Zadne "czekanie na kaske" nie zadziala bo akcje sa anulowane i zawartosc kat jest przywracana do stanu poprzedniego. Obrazowo: ten co stracil odzyskuje a ten kto zyskal traci. Male szanse na ominiecie tego mechanizmu lub jego duze naciagniecie. A jakby sie udalo to to by byl exploit, ze wszystkimi konsekwencjami  ::)

[BWTF] Xapitan Bomba:
Puszek
Młodym w tej grze ale coś mi się wydaję że sporo ludzi w naszym kochanym sandboxie to jednak cwane bestię które potrafią każdą lukę systemu wykorzystać na swoją korzyść - nie żebym  z tobą jakoś szczególnie chciał się sprzeczać ale coś mi intuicja podpowiada że po prostu o takich iincydentach wykorzystania luk w systemie raczej się nie mówi - publicznie :) tu mamy duży nagłośniony przypadek - ale czy precedens? sprzeczał bym się :)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Net w Marzec 27, 2013, 12:39:01 ---Rany... S.A.N.D.B.O.X. oznacza, ze interwencje z zewnarz sa niemozliwe (w praktyce (bo nielegalne)) lub to co w srodku nie wplywa na dopelnienie zbioru... Zadne "czekanie na kaske" nie zadziala bo akcje sa anulowane i zawartosc kat jest przywracana do stanu poprzedniego. Obrazowo: ten co stracil odzyskuje a ten kto zyskal traci. Male szanse na ominiecie tego mechanizmu lub jego duze naciagniecie. A jakby sie udalo to to by byl exploit, ze wszystkimi konsekwencjami  ::)

--- Koniec cytatu ---
Jezu, wiesz co to jest analogia i przykład na szybkiego?

--- Cytat: Savek w Marzec 27, 2013, 12:40:06 ---Puszek
Młodym w tej grze ale coś mi się wydaję że sporo ludzi w naszym kochanym sandboxie to jednak cwane bestię które potrafią każdą lukę systemu wykorzystać na swoją korzyść - nie żebym  z tobą jakoś szczególnie chciał się sprzeczać ale coś mi intuicja podpowiada że po prostu o takich iincydentach wykorzystania luk w systemie raczej się nie mówi - publicznie :) tu mamy duży nagłośniony przypadek - ale czy precedens? sprzeczał bym się :)

--- Koniec cytatu ---
Jeszcze raz przypomnę - wszędzie piszę słowo JEŚLI

WhiteCat:
Hipotetycznie
Skoro accountshare jest niedozwolony to nawet jeśli osoba niebędąca właścicielem konta zaloguje się na nie i coś podprowadzi to nie będzie to traktowane jako zhackowanie konta?
Nawet jeżeli ta osoba pozna hasło od właściciela w legalny sposób.
Czyli np. sytuacja w której podaje komuś hasło bo proszę go o zmianę skila a on czyści mi assety.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: WhiteCat w Marzec 27, 2013, 12:43:35 ---Hipotetycznie
Skoro accountshare jest niedozwolony to nawet jeśli osoba niebędąca właścicielem konta zaloguje się na nie i coś podprowadzi to nie będzie to traktowane jako zhackowanie konta?
Nawet jeżeli ta osoba pozna hasło od właściciela w legalny sposób

--- Koniec cytatu ---
No właśnie to jest bardzo ciekawe, bo wedle CCP nielegalne jest DANIE komuś dostępu  ;) winny jest ten kto udostępnił hasła nie ten kto je uzyskał w ten sposób.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej