Śmietnisko > Off Topic

O tym, jak legalnie i zgodnie z prawem krasc

<< < (7/11) > >>

Goomich:

--- Cytat: HammerSnake w Sierpień 16, 2013, 22:00:13 ---"Wyrok nakazowy w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej."

--- Koniec cytatu ---

Nie jestem specjalistą od karnego, ale to jest podobnie sformułowane jak nakazy zapłaty w cywilnym, a tu złożenie sprzeciwu, powoduje, że nakaz automatycznie ląduje w koszu i wyznacza się rozprawę w pierwszej instancji.

Isengrim:

--- Cytat: HammerSnake w Sierpień 16, 2013, 22:00:13 ---"Wyrok nakazowy w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej."

--- Koniec cytatu ---

No wlasnie. Teraz wystarczy zlozyc sprzeciw i wyrok upada, ale do tego trzeba by wynajac prawnika albo chociaz przepisy przeczytac, ale latwiej popierdolic o tym, jakie to panstwo jest zjebane.

HammerSnake:
a nie jest?

Każdy normalny człowiek by powiedział tej babce, żeby spierdalała z tym oczywistym wymuszeniem :P, a tu policja zajmuje się sprawą, ta sama policjantka, która 3 dni wcześniej na tą babkę chciała nałożyć mandat więc wiedzieli co jest grane, ale chuj tam przepychają sprawę dalej i jeszcze w świetle prawa sędzina przyznała jej rację. Ja jebie. Normalność jak nic.

Co ma odwołanie do tego, że niby państwo nie jest do dupy, bo obywatel z góry uznany za winnego, może dowodzić swojej niewinności? haha
Ja się chłopie tym nie zajmuje, nie mieszkam z rodzicami, ba w innym mieście, wynajmą kogo trzeba i zajmą się sprawą, ot tak chciałem tylko powiedzieć ciekawostkę :P. Spoko.

HammerSnake:
ale tak z ciekawości jak siedzicie w temacie to jak powinno wyglądać to pisemne odwołanie, jak to potem wygląda- jakie koszty? No i waszym zdaniem to odwołanie coś da? To teraz niby co było? Sędzia z automatu klepnął i nic nie przeczytał?

Dobrze, radze jak ktoś chce sobie dorobić na legalu to wystarczy obczaić gdzie mieszka ktoś z psem, kupić coś na targu, rachunek z datą wsteczną od weterynarza sprzed roku, najlepiej wysoki co by na teneryfę starczyło, syn/brat świadek i można potem sobie na wakacje jechać. 8)

Filip Bonn:
wejdź na forum prawne i popytaj , pewnie tam się sporo dowiesz jeśli spytasz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej