Śmietnisko > Off Topic

Myszka dla gracza. Co byście polecili?

<< < (13/16) > >>

KiFuso:
Także posiadam G500 i od 2 lat nie mam żadnych problemów czy to w FPSach/RTSach czy samym Windowsie - podkładki szmacianki steelseries/razor.

Jak dla mnie G500 to najlepsza mycha jeśli chodzi o jakość /ilość przycisków/ cena.

sztosz:

--- Cytat: Shamoth w Kwiecień 16, 2013, 12:08:36 ---Xai trzeszczy i jakaś taka tandeta a śledzenie jakieś takie frywolne ale może to kwestia softu bo zdecydowanie ustawienia w sofcie nie odpowiadały temu jak myszka się sprawowała na podkładce (sprzętowe skoki DPI zdecydowanie nie odpowiadają temu co się ustawia, ustawienia co 1dpi/lpi/hz można przyjąć jako chłit marketingowy), zresztą tej nie udało mi się zwrócić więc leży i się kurzy już od dawna, jak by ktoś by był zainteresowany kupnem...

--- Koniec cytatu ---

To tylko udowadnia, że myszka myszce nie równa. Mój XAI jest rewelacyjny, nie trzeszczy, po moim icemacie ślizga się rewelacyjnie. Kursor bardzo płynnie lata po ekranie (nie sprawdzałem różnic pomiędzy 1800 a 1825 dpi czy 1801 np, bo tego i tak nie wyczuję, ale 1800 starego DeathAddera a 1800 XAI'a czułem tak samo). Przyciski z boku (4 i 5) są ustawione w idealnym miejscu i oba sięgam kciukiem bez gimnastyki. Kółko ma opór taki jaki właśnie lubię...

To nie tak, Ci nie wierzę. Tylko to pięknie uwydatnia że nawet w obrębie jednego konkretnego modelu, potrafią się między sobą myszki różnić. Chcesz dobrą dla siebie myszkę to weź ją w łapę... zwrot do 10 dni w dużych sklepach to nie jest mit ;)

Shamoth:
Tak jak pisałem, mam wrodzony dar do trafiania na felery ;]

W XAI to trzeszczenie/luzy były by do zniesienia ale rolka imho jest tragiczna, a ta narowistość o której wspomniałem wynikała zapewne z tego że mimo że przyśpieszenie było wyłączone i w windozie i w sterowniach myszy to jednak chyba sprzętowa była i mycha bynajmniej nie działała liniowo.

Co do Icemat 2nd to jest to podkładka jak każda inna tylko z piaskowanego szkła, łatwiejsza w czyszczeniu np niż aluminiowe piaskowane i anodyzowane (które zresztą lubiły się z czasem wyświecić, chyba że było to anodyzowanie twarde-wojskowe, bodajże 3 stopnia). Fakt że głupiały na niej mychy ale zazwyczaj też głupiały na innych podkładkach. Inna sprawa że było sporo problemów z podróbkami (sam nieświadomie nabyłem 2) na których na prawdę sporo myszek głupiało, a rozróżnić je można było praktycznie tylko po tym jak się zużywały bo z czasem się wyświecały a oryginał jak był matowy i chropowaty jak papier ścierny tak jest i pewnie długo będzie... tylko trochę za mała dla mnie.

G500 ustawiona na max DPI i low sens. lubiła się gubić na szmacie, co dla mnie oznacza że jest akceleracja i może też wystąpić na mniejszej rozdzielczości ale może to była też kwestia konkretnego egzemplarza.

W G700 mam DPI ustawione na 1600 a w systemie suwak na 4 czyli w rejestrze mam wpis sensitivity 6 co odpowiada za mnożnik 0.5 co daje 800dpi tylko hmmm z "podwójną precyzją" bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Co ciekawe myszka mojej baby, żeby nie było też G700, jest jakaś taka bardziej responsywna na tych samych ustawieniach, co niestety potwierdza to co napisał Sztosz że sztuka sztuce jest nierówna ;/

@Yavax a sprawdzałeś czy masz najnowszy firmware? Chyba że to kwestia wypalania się myszy...

EDYTA:
Był bym zapomniał o optycznej myszy QPad, może i niska rozdzielczość ale więcej nie potrzeba, subiektywnie wyższa ergonomia niż w "kultowych" garbusach logitecha typu MX518 - ktoś pisał że szuka płaskiej myszy, tu dłoń/nadgarstek nie ma prawa się zmęczyć, optyka bez zastrzeżeń tylko raportowanie USB było jakieś zwalone w moim egzemplarzu bo mimo ustawienia na 1000Hz nigdy nie osiągała takich wysokich raportów w testach. bardziej wyglądało to jakby raportowanie było dynamiczne i uzależnione od prędkości ruchu myszką a ustawienie prędkości USB było raczej opcją przycięcia raportowania niż wymuszenia takiej prędkości.

Starakopara:
Sorki za nekro :p, ale nie chciałem nowego wątku zakładać.

Wczoraj zdechł definitywnie mój Razer Lachesis ( ponad 3 lata działał bezproblemowo )

noszę się z zamiarem zakupu myszy Cyborg R.A.T 5

czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenia z myszkami w/w producenta?
Bedę wdzięczny za konstruktywny feedback.

fly sharp
o7

sztosz:
Miałem w łapie nie podłączoną do kompa, nie leżała dobrze. Tylko tyle mogę powiedzieć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej