Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

POLITYKA W EVE

<< < (43/262) > >>

Soulscream:

--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 05, 2013, 10:00:24 ---To czego ja nie mogę zrozumieć, to to, że każdy normalny gracz mający odrobinę oleju w głowie, zorientuje się jak to wygląda od środka, po czym stwierdzi "fuck this shit" i poszuka czegoś, co a) daje większe przychody, b) daje wygrane w PvP.

--- Koniec cytatu ---

Wbij sobie do bani, że każdy gra tak jak lubi a nie tak jak Ty widzisz granie. To co kto robi i jak robi nie powinno Cię kompletnie obchodzić, są pewne czynniki które sprawiają, że styl grania różnych osób jest inny.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 05, 2013, 10:00:24 ---Dobry post.

To czego ja nie mogę zrozumieć, to to, że każdy normalny gracz mający odrobinę oleju w głowie, zorientuje się jak to wygląda od środka, po czym stwierdzi "fuck this shit" i poszuka czegoś, co a) daje większe przychody, b) daje wygrane w PvP.

Jeśli ktoś zostaje, to albo jest misiem o małym rozumku, albo lubi zbierać w dupę, albo - obie rzeczy na raz.

--- Koniec cytatu ---
To że TY czegoś nie rozumiesz, nie oznacza że to cos jest błędne, bardziej oznacza to że masz tak obity blachą ten "misiowy mały rozumek" że jakiekolwiek inne opcje nie są w stanie do niego dotrzeć.  ;D
Nie jest winą samej idei że ktos nie jest w stanie jej ogarnąc rozumem, widać ten rozum jest zbyt ograniczony na to  ;D
Ty widzisz w tej grze tylko te dwie opcje, ja, jak wielu innych widzi ich kilkadziesiąt  :) Ale na to trzeba bardziej otwartego umysłu od orzeszka w metalowej puszce.

--- Cytat: Soulscream w Czerwiec 05, 2013, 10:11:57 ---Wbij sobie do bani, że każdy gra tak jak lubi a nie tak jak Ty widzisz granie. To co kto robi i jak robi nie powinno Cię kompletnie obchodzić, są pewne czynniki które sprawiają, że styl grania różnych osób jest inny.

--- Koniec cytatu ---
Etam, popełniamy znów ten sam błąd panie dzieju, próbujemy przekonać muzułmanina do wieprzowiny  ;D
Ograniczeni ludzie widzą tylko swój czubeczek nosa, nie znam sposobu na naprawę tak zaawansowanego zeza  :-X

Jabolex:

--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 05, 2013, 10:00:24 ---[ciach]
 i poszuka czegoś, co:
a) daje większe przychody,
b) daje wygrane w PvP.

--- Koniec cytatu ---

Opcja b - narodziny ProPVPera.

SokoleOko:
Hmm... no dobrze, te argumenty już padały wcześniej.

Zatem - cofnijmy się o krok i spójrzmy na sedno problemu, który wcale nie sprowadza się do "tego jak ktoś gra w Eve", tylko tego "czy i jak można cokolwiek oceniać" w realnym życiu.

Dużym błędem jest założenie "ktoś coś robi tak, bo lubi i nic ci do tego". Owszem, czasem trudno jest coś ocenić, bo brak kryteriów - na przykład sztuka nowoczesna. Ale jeśli już mówimy o działaniach podejmowanych przez ludzi, jest o wiele łatwiej.

Przykładowo, "nieważne czy się wygra, czy przegra, ważne żeby był fun" (to o Eve). Obiektywnie przegrana nie jest ani dobra, ani pożądana. Cieszenie się z przegranej to jakaś subtelna forma masochizmu. Jeśli ktoś regularnie wdupia i nie wyciąga z tego wniosków (np. poprawiając swoje fity/shipy/otoczenie w którym lata na PvP), to coś jest nie tak.

Żeby może jaskrawiej pokazać o co mi chodzi. W RL często słyszymy "nie można oceniać poglądów religijnych", bo "ktoś wierzy że to co robi, jest dla niego dobre". Ale czy naprawdę trzeba być geniuszem, żeby zauważyć że jeśli regilia X terroryzuje kobiety przez konieczność zakrywania całego ciała (bo za złamanie zakazu są kary) i zabiera im szanse na edukację/samodzielność, a religia Y hamuje postęp medycyny lobbując na rzecz rozwiązań prawnych, które będą miały wpływ na całość społeczeństwa, w tym także nie należących do tej wspólnoty regilijnej - to jest po prostu ZŁE?

Żeby nie było - nie porównuję mieszkańców Provi do Muzułmanów ;) Raczej pokazuję, że świadomie grają poniżej swoich możliwości i nie robią nic aby to zmienić. To jest obiektywna obserwacja.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 05, 2013, 10:40:52 ---Hmm... no dobrze, te argumenty już padały wcześniej.

....CIACH....

--- Koniec cytatu ---

Wciąż wszystko się sprowadza do twojego postrzegania świata. EVE dzieka Odynowi nie kończy sie na lataniu w kółko i masowym odstrzale noobów. Jak liźniesz czegos innego to wtedy porozmawiamy.
I druga sprawa, jeśłi chcesz się wypowiadać o jakimś aliansie, jego polityce itp, przynajmniej poszukaj o nim dokładniejszych informacji i wtedy sie wymundrzaj, bo jak na razie twoja wiedza ogranicza się do obejrzanych widoków podczas przelatywania przez systemy.... czyli jest żadna
Edyta: przeczytałem twój post jeszcze raz... RL z grą popierdolił ci sie juz kompletnie  ;D zrób se przerwę bo w Tworkach wylądujesz  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej