Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

POLITYKA W EVE

<< < (4/262) > >>

Mikker:

--- Cytat: Tylio w Marzec 03, 2013, 15:05:35 ---Cieszę się, że takie tematy powstają, bo centrala staje się wtedy dużo bardziej żywa ;D

Przylot NC. nie miał na celu pomocy HBC. Flota zebrana w 5 minut (oszałamiające 110 charów) bez supportu subcapsów i jakiejkolwiek zapowiedzi to nie pomoc, to flota do whorowania się na capitale. Po załadowaniu grida nikt we flocie nie wiedział jakie tickery mają ludzie w których mamy strzelać ;D  Z tego co PL mówiło to oni tam żadnej pomocy nie potrzebowali, po prostu była okazja na KM jakiegoś Nyxa DD.

Co do NIPów to jest NIP dotyczący sova między N3, a HBC. Uważam to za całkiem logiczne. Bijąc się z solarami/goonsami nie ma sensu otwierać kolejnego frontu. Nie zmienia to jednak faktu, że supery/carriery/subcapsy HBC są w razie zaistnienia okazji atakowane. HBC stara się nie używać capsów w pobliżu NC. od kiedy kilka Nyxów prawie poszło im do piachu. Jest też inne porozumienie, ale tylko między NC. a PL. Ze względu na ponad 2 letnią współpracę nie atakują sobie na wzajem capitali.

Sumując to co napisałem wcześniej można odpowiedzieć na pytanie: "Dlaczego NC. wskoczyło jako trzecia strona, ale pomogło HBC a nie c0venowi/DD?". Atakując HBC zostałaby wymuszona reakcja obronna ze strony PL (jako, że pomagali/są częścią HBC) co złamałoby porozumienia między PL a NC. PL musiałoby na raz bronić HBC przed nami, a z drugiej strony w nas nie strzelać (samymi capitalami przylecieliśmy). Nikt nie chce stawiać swojego starego kumpla w takiej sytuacji. Co innego, gdyby PL tam nie było. Wtedy byłaby szansa na bicie HBC, a nie chłopaków ze Stain. Dlaczego szansa, a nie pewność? Zbierając taką flotę do whorowania na szybko nie zawsze da się zebrać duże liczby. Jeżeli bitka jest daleko to dodatkowo nie można zabrać ze sobą subcapsów bez których supery są bardzo łatwym łupem. Powoduje to, że można wskoczyć dopiero po uprzednim umówieniu się z którąś ze stron mającą na polu walki swoje subcapsy. Jeżeli udałoby się dogadać z DD i nie byłoby PL na gridzie to wtedy NC. strzelałoby do HBC. Wątpię jednak, że dowództwo DD chciałoby się dogadać.

--- Koniec cytatu ---

Czyli podsumowujac HBC (miedzy innymi PL) wyslalo ping ze ruskie wrzucili supery na pole  i ze trzeba wrzucac swoje ,         na to wszyscy ich sojusznicy oraz sojusznicy ich sojusznikow wrzucili swoje - tak wygladala sytuacja  wszelkie sciany tekstow  beda tylko owijaniem w bawelne.

Tylio:
Prawie. PL wysłało pinga do NC. (reszty N3 niestety/stety nie zaprosili), że jak się pospieszymy to może się jeszcze na jakiegoś fajnego killa załapiemy. Ściana tekstu wyjaśniała okoliczności zaistnienia tego zdarzenia.

LosBekoczoS:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 03, 2013, 14:02:12 ---Mam wrazenie, ze piszemy w roznych jezykach, w dodatku ja o jednym ty o czyms zupelnie innym :) Ciesze sie ze juz sie przewietrzyles i chociaz przestales wyzywac mnie z capsem od mordercow drogowych (lol to tylko gra!), chociaz z Twoim szczatkowym poziomem wiedzy na temat polityki w EVE powtarzanie w kolko "zrozum w koncu ze to, zrozum wreszcie ze tamto" nadal brzmi zabawnie :) Umowmy sie tak, ja bede tutaj pisal co mysle, Ty bedziesz wyrazal swoje zdanie, i powstrzymamy sie od histerii, osobistych wycieczek, oraz podawania niesprawdzonych informacji i wlasnych przypuszczen jako fakty. Dzieki temu byc moze wywiaze sie kulturalna dyskusja forumowa, np na temat ktory cie tak boli, tzn czy Nulli Secunda jako czesc N3 ma NIPa z HBC czy nie ma  ;) I byc moze wiele innych arcyciekawych dyskusji. Wystarczy tylko zdjac palec z capsa, oddychac, i przed napisaniem posta policzyc do dziesieciu, a po napisaniu przeczytac go jeszcze raz zeby sprawdzic, czy napewno chcesz to wyslac  ;) Czego Tobie i sobie (jako osobie, ktora musi to czytac) zycze

--- Koniec cytatu ---

Cat sam do siebie piszesz, bo w 90% jakbys sam do siebie mowil :D Caly czas pisalem iz porownanie ze

--- Cytuj ---Mozna juz chyba oficjalnie zaliczyc N3 do jednego Bandwagonu z HBC i PL

--- Koniec cytatu ---
jest calkowicie mylace, a ty sie rozwodziles jak ja to sie nieznam na polityce itp itd - w sam raz mozna to uznac jako niesprawdzona informacje/histerie/przypuszczenia/informacje wyssane z palca :D

Ps1
Mozna uznac ze rozmowe z toba prowadzilem jako rozrywke do klepania Pi w takzwanym miedzyczasie i naprawde pisalem to ze stabilnym spokojnym rzeklbym nawet "ospalym" cisnieniem :D
Ps2
Co do mordercow to jesli opanowalo sie czytanie ze zrozumieniem znajdzie sie takie cos jak http://pl.wikipedia.org/wiki/Porównanie i to mysle ze wyjasni wszystkie twe watpliwosci :)
Ps3
I naprawde w obecnej politycje N3 nic mnie nie boli a nawet sie z niej bardzo bym powiedzial ciesze.

@Mikker mysle ze to odbywa sie juz zawsze taksamo poczta pantoflowa niczym te Goonsowe tytany w lowsecu co sie 3/4 eve zbieglo na whore kila :D

HammerSnake:
a tak z ciekawości ile osób jest decyzyjnych w pl, nc. i nulli, które o wszystkim decydują. Jakby ktoś jeszcze z nickami postaci zapodał- tymi reprezentacyjnymi, bo ofc mają pewnie całą armie.
(jakby się komuś chciało)

LosBekoczoS:

--- Cytat: HammerSnake w Marzec 03, 2013, 17:03:42 ---a tak z ciekawości ile osób jest decyzyjnych w pl, nc. i nulli, które o wszystkim decydują. Jakby ktoś jeszcze z nickami postaci zapodał- tymi reprezentacyjnymi, bo ofc mają pewnie całą armie.
(jakby się komuś chciało)

--- Koniec cytatu ---
Korci mnie zeby ze strony nuli powiedzieć, lecz niech bedzie to test dla Cata który zna się i podanie takich informacji nie będzie dla niego problemem. Nie jest to "osobista" wycieczka, po prostu od słów do czynów "go cat go" *macha pomponami*.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej