Eve Online > NoobGarten

P?atno?c za gr? - $ a Euro

<< < (16/20) > >>

Draughnor:
Tam kolega z IP ma racje poniewaz jak sprawdzam to mam w dolarkach a dlaczego? :P jak sprawdzilem dzieki pewnej stronie jak sie ma moje ip do kraju gdzie mieszkam to wyswietlilo ze jestem w Filadelfi (USA) tak ze wiecie jak to jest :P

Kromeq:
Witam.
Od jakiegos czasu przymierzam sie do triala EVE bo zawsze lubilem gry tego typu. No ale tu nie o tym ;)

Czy ktos ma sprawdzony sposob na placenie w $ zamiast w euro? Moze to nie az taka straszna roznica ale prawde powiedziawszy za te 15 zeta wole isc na piwo niz przeplacac :D

Blaster:

--- Cytat: "Kromeq" ---
Czy ktos ma sprawdzony sposob na placenie w $ zamiast w euro? Moze to nie az taka straszna roznica ale prawde powiedziawszy za te 15 zeta wole isc na piwo niz przeplacac :D
--- Koniec cytatu ---

Jedyny pewny sposób to ustanowienie pierwszej platnosci z komputera o amerykanskim IP, czyli najlepiej w naszym przypadku przez amerykanskie proxy  8)
Szczególy w postach powyzej  :roll:

zderzaq:

--- Cytat: "Anonymous" ---Male wyjasnienie co do platnosci i kart.

VISA - system amerykanski, transakcje rozliczane w dolarach

EUROCARD/MASTERCARD - system europejski, transakcje rozliczane w euro

Stad sie bierze to, ze podrozujac po Europie, warto placic karta eurocard/mastercard bo z waluty lokalnej (np. funtow brytyjskich) przeliczane jest na euro a pozniej na pln. W przypadku VISY z waluty lokalnej przeliczane jest na euro, pozniej na dolary i na koncu na pln (wiecej tracimy bo to tak jakbysmy 3x w kantorze wymieniali).
Bedac w Stanach i krajach "Visy" lepiej placic VISA bo z waluty lokalnej przelicza sie na dolary a pozniej na pln. W przypadku placenia EUROCARDEM/MASTERCARDEM w krajach "Visy" z lokalnej waluty kwota przeliczana jest na dolary pozniej na euro i na koncu na pln.

Stad wniosek, ze placac za mmorpgi oplaca sie uzywac VISY bo placimy w dolarach a jego kurs jest korzystniejszy.
W przypadku, gdyby mialo sie to odmienic proponuje zmiane na EUROCARDA/MASTERCARDA ale na razie sie nie zanosi ;)

Pozdrawiam!
--- Koniec cytatu ---

Nie do ko?ca - istniej? karty Visa rozliczane w euro :)
Patrz np. tutaj

Sir Falo:
A ja sie tak zastanawiam, je?li juz kto? zmieni sobie p?atno??? na $ to system mu przyjmie, ?e jest myster ameryka i ma bonusa. Ale czy potem jak sie wchodzi po prostu na swoje konto i loguje juz nawet bez zmiany p?atno?ci to nie jest to sprawdzane przez system? Mo?e trzeba po prostu ci?gle wchodzic na stronke przez proxy do czasu a? p?atno?? nie bedzie zmieniona?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej