Śmietnisko > Archiwum
MMORPG Idealny
StellarSheep:
Moge wam napisac esej z tym co bym chcial zeby bylo w EVE zeby byla debesciak bo inne mmorpg w SF mi sie jakos nie spodobaly.
To co chcecie?:D
Blaster:
--- Cytat: "unique|tom" ---Role-Playing, Inicjatywy oko?o EVEowe itp)
--- Koniec cytatu ---
RPG? Mozesz to troche sprecyzowac? Wiem co to RPG ale jak ma sie to do EVE?
A tak bardziej w temacie to chcialbym jedynie zwiekszenia wszechswiata i mozliwosci ladowania na planetach ksiezycach itp.
Moim zdaniem zmiana widoku na taki z kokpitu zupelnie splaszczyla by rozgrywke i jestem zupelnie przeciwny takiemu prymitywnemu podejsciu do tematu. :roll: (pilot samodzielnie kierujacy pancernikiem z kokpitu za pomoca jednego drazka :lol: )
System skillowania jest wprost genialny a pozatym zauwazcie jakie to ma znaczenia dla twórców gry - gracz który nie ma za bardzo czasu grac oplaca subskrypcje zeby tylko podnosic skille 8)
unique|tom:
--- Cytat: "Blaster" ---
RPG? Mozesz to troche sprecyzowac? Wiem co to RPG ale jak ma sie to do EVE?
--- Koniec cytatu ---
Wszystko dzi?ki bogatemu t?u historycznemu stworzonemu przez CCP (wszelkie opowiadania, artyku?y, baaardzo rozbudowane charakterystyki ras oraz siatka zale?no?ci pomi?dzy nimi). Ludzie, którzy czuj? niedosyt prawdziwego RolePlaying w EVE stworzyli go sobie na forach, na serwisach swoich korporacji, Najlepiej to wida? w przypadku korporacji Minmatar i Amarr bo w przypadku tych ras wiecznie zaogniony konflikt daje takie mo?liwo?ci.
Zreszt? w?a?nie te osoby "graj?ce" uci?nionych (Minmatar) i katów (Amarr) nieustannie zabiegaj? o wprowadzenie Consentual (czy jako? tak) Wars czyli nowych warunków wypowiadania i prowadzenia wojen pod k?tem konfliktów rasowych - to jakby nie by?o ju? jest RP. Ja obserwuje te ich potyczki s?owne na oficjalnych forach i musze powiedzie?, ?e jestem pod wra?eniem konsekwencji z jak? poszczególne osoby dramatu wcielaj? si? w swoje role. To ju? zakrawa na fanatyzm.:)
--- Cytat: "Blaster" ---Moim zdaniem zmiana widoku na taki z kokpitu zupelnie splaszczyla by rozgrywke i jestem zupelnie przeciwny takiemu prymitywnemu podejsciu do tematu. :roll: (pilot samodzielnie kierujacy pancernikiem z kokpitu za pomoca jednego drazka :lol: ) 8)
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze w kwestiach realizmu kokpitu ala EnB to ci?nienie by rozwali?o szybk? kokpitu :lol:. Batalia na oficjalnym forum na temat implementacji widoku zk okpitu trwa?a bardxzo d?ugo i by? to jeden z d?u?szych watków (kilkadziesi?t stron) ró?ne argumenty ludzie wytaczali, ale jeden kluczowy mówi? o tym ?e przecie? pilot leci w kapsule wiec nie mo?e siedzie? w kopicie, a poza tym na wi?kszo?ci jednostek s? mostki za?ogowe (podobnie? który? Peek of The Week o tym mówi?) bo raczej BSa nie ponawigowa?by jeden osobnik... brak kokpitu to zamierzony efekt a nie niedopatrzenie.
dzikus:
EVE w bardzo wielu miejscach jest doskona?e. System skillowania, który nie wymaga sp?dzania czasu nad nudnymi i powtarzalnymi czynno?ciam, olbrzymi wszech?wiat, doskona?y rynek (mogli by go po??czy? w jeden), d?ugo by jeszcze wymienia?. Czego mi brak to:
- ?atwej mo?liwo?ci podru?owania (teleportacji mi?dzy stacjami) - aktualnie przeniesienie si? z jednej stacji do drugiej odleg?ej o 50 skoków to w sumie 2 godziny podró?y.
- ?atwej mo?liwo?ci przeniesienia sprzetu do innej bazy - przede wszystkim statków. Aktualnie je?eli chcesz si? gdzie? przenie??, to zabranie wszystkiego zajmuje za du?o czasu.
i przede wszystkim:
- wiekszej elastyczno?ci wszech?wiata. Tam gdzie du?o si? poluje na piratów, powinno ich by? mniej. Silnie wspierane korporacje powinny si? rozwija?, s?abo wspierane podupada?, imperia toczy? wojny w których wynik by?by uzale?niony od graczy itp. Aktualnie ?wiat nie jest dynamiczny - niezale?nie jak bardzo si? starasz.
Dormio:
Mi zdecydowanie brakuje bonusu za walk?, wspó?prac?, handel, itd... IMHO powinno to by? w jaki? sposób "doceniane"... chyba, ?e jest a jeszcze tego nie odkry?em.
Co rozumiem pod poj?ciem doceniane:
- bonus za najcz?stsze u?ywanie jednego typu broni (dodatkowe % za np. stosunek rakiety: trfionych vs wystrzelonych itp.)
- bonus za handel (dodatkowe % za np. stosunek sprzeda?y do zakupu)
- itp.
Bonusy mog?yby by? np. w postaci wspomnianych % (u?amków ?) dodawanych do atrybutów (postaci/broni), do skilsów...
Dormio
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej