Eve Online > Dyskusje ogólne
Prehistoria EVE
Pol Kent:
--- Cytat: Dux w Luty 13, 2013, 13:05:35 ---Przy artylerii, twierdzenie, że wpakowanie większego kopa kosztem rofa jest nerfem, jest co najmniej dyskusyjne ;)
--- Koniec cytatu ---
True.
Zwłaszcza w odniesieniu do suicide-Tornad na gate w hi-secu ;)
GlassCutter:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 13, 2013, 12:18:42 ---Po staremu - masz czas na ca. 4 salwy, pierwsza nie trafia, druga trafia - masz jeszcze 2 salwy w zapasie - możesz jeszcze raz chybić a i tak masz szansę czwartą salwą zdjąć natręta
Po nowemu - masz czas na ca. 2 góra 3 salwy czyli na max jedno pudło albo i wcale jeśli nie zdążysz strzelić trzeci raz. A bonus do damage możesz sobie...powiesić na ścianie.
--- Koniec cytatu ---
W sytuacji brzegowej gdzie działo "po staremu" dołozyłoby jakis dmg który zabiłby natrenta, a "po nowemu" jeszcze cykluje, ok. Ale ogólnie dps poszedł w górę ze względu na rzadsze realoady.
Pol Kent:
--- Cytat: GlassCutter w Luty 13, 2013, 14:16:35 ---Ale ogólnie dps poszedł w górę ze względu na rzadsze realoady.
--- Koniec cytatu ---
Tak. Ale to bezpośredni skutek powiększenia magazynków gunów. Zresztą na forum eve-o raz po raz pojawiają się topiki z sugestiami żeby reload zmniejszyć np. do 5 sek.
--- Cytat: Ireul Taar w Luty 13, 2013, 14:45:51 ---ok, idąc dalej tym tokiem - bezsensowne chyba jest stackowanie działek? :)
--- Koniec cytatu ---
A uważasz, że wszyscy zawsze stackują wszystkie guny w jedna grupę ?
Bo ja mam pewność że nie.
GlassCutter:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 13, 2013, 20:20:42 ---A uważasz, że wszyscy zawsze stackują wszystkie guny w jedna grupę ?
Bo ja mam pewność że nie.
--- Koniec cytatu ---
Głównie po to by móc strzelać z kilku typów ammo (to Ci bardziej pro), oraz po to by się zawhorować na więcej killi w blobach. System przelicza każde działko osobno, zysk jest taki że serwer wysyła jeden pakiet zamiast np 8. Było to już wałkowane.
Miriabel Ka:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 13, 2013, 12:18:42 ---Po nowemu - masz czas na ca. 2 góra 3 salwy czyli na max jedno pudło albo i wcale jeśli nie zdążysz strzelić trzeci raz. A bonus do damage możesz sobie...powiesić na ścianie.
--- Koniec cytatu ---
Po którymś patczu to nawet tego nie można zrobić.
Przykład
Ac dają salve po 2,3 sec o ile jest to jeden cel to mogę w przeciągu 5 sec walnąć 2 salvy. Jazda zaczyna się kiedy to są 2 rożne cele. Strzelam do pierwszego i jedna salvą zdejmuje go, przełączam się na drugi i...... mimo ze timer już znikł to nie mogę strzelić bo działka mrygają mi na czerwono, i zanim przestaną to upływa od 0.5 sec do 2 sec. Taki zabieg można już podciągnąć pod silent nerfa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej