Eve Online > NoobGarten
Początek kariery
Yuras:
Na początku chciałbym się z wszystkimi przywitać, jako, że to mój pierwszy post :)
Na początku mamy do wyboru rozwój w: Business, Military, Adv. Military, Industry i Exploration (przy pomocy agentów, którzy są chodzącymi tutorialami). W Business przeszedłem kilka misji, ale odrzuciłem jedną z tych misji, bo system nie zauważał, że jeden z warunków do ukończenia misji ukończyłem i przez to nie mogłem kontynuować. Po odrzuceniu tej misji okazało się, że pani agentka się na mnie obraziła i nie mogłem podjąć innych misji. Przeszedłem więc całe Industry i dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy, np. produkcji przedmiotów z blueprintów. Teraz robię eksploracje i też dowiaduję się bardzo interesujących rzeczy i teraz moja obawa jest taka, czy po niemożności kontynuowania misji z Businessu stracę coś ciekawego? Jeśli tak to co? Chętnie przeczytam o tym w evelopedii, bo nie chciałbym stracić równie ciekawych rzeczy jak w industry czy eksploracji.
Btw. Jakie powinno być polskie tłumaczenie słowa "Signature"? Takie słowo często pojawia się w tym kursie eksploracji, a nie sądze, żeby chodziło o "podpis".
o/
sztosz:
Chyba sygnatura jest dobrym słowem. http://dictionary.reference.com/browse/signature i o wiele gorsza jakościowo polska definicja: http://sjp.pwn.pl/slownik/2576718/sygnatura
Zsur1aM:
Signature to po prostu sygnatura, w jezyku polskim rowniez stosuje sie ten wyraz do oznaczen mapy.
Co do misji, sprobuj moze zresetowac w Helpie (helpa znajdziesz w tym rozwijanym menu pod 'E', lewy gorny rog ;) ), pozniej wybierasz tab 'tutorial' i dziedzine, czyli business.
Ark2484:
Witam wszystkich.Bo to mój pierwszy post.
Podepnę pod temat.
Trial misja:Cash Flow for Capsuleers (10 of 10) Chodzi o zabicie Dangana.
Odkryłem dwie anomalki.W jednej wykończyłem wszystkich piratów i wysadziłem radar dalekiego zasięgu.Nie było tam Dangana..
Poleciałem do drugiej anomalki i wpadłem w kohortę piratów na cruzach i frytkach.Oni mnie potraktowali webiferem i kazali się przesiąść do kapsułki >:D
Wróciłem i podskilowałem sobie shield emmissions ,tactical,manipulation itd.
W zamyśle chciałem frytką na dopałce podskoczyc pod cruzy i wybadać z bliska czy tam nie ma Dangana .Potem to samo z deską próbowałem zrobić a desce dokupiłem 2xCo-procesory I żeby wyrabiała CPU i kilka shield i myślałem ze wytrzyma więcej czasu od frytki bo ma więcej HP dwa razy.No i się skonczyło jak z frytka.
I teraz pytanie.Żeby złożyc aplikację do UA trzeba skończyć tą misję.Czy żeby dorwać tego Dangana muszą wykończyć całą kohortę piratów na cruzach?
Drugie pytanie:
Agent career-advanced military stwierdził ze już nie ma dla mnie żadnych misji.A robiłem wszystkie po koleii jak kazał.
Znalazłem agentów LvL-II i robię misje w Dudreda VI 0.3 lowsek.Misje transportowe.A chciałem robić dalej misje militarne.Obleciałem kilku agentów LvL-II ale każdy daje takie same misje transportowe?
A trzecie pytanie.
Jak poleciałem do agentów LvL-II to jeden z nich powiedział żebym przestał już robić misje dla agentów LvL-1.
Więc wykasowałem oferty agentów Lvl-1
Teraz chciałem wrócic i je skończyć dla wszystkiego,ale oni i się obrazili: Sorry, I have no jobs available for you.
O co im chodzi?I jak to naprawić.
Mój stand dla korpa agentów mam 1.14.
Ostatnie pytanie.
Za chwilę skończę skilować fregaty lvl-4.
Czy jest sens skilować uzbrojenie innej frakcji.Czy nie ma czegoś takiego? A całym fit z eve da się fitować wszystkie statki?
Skeer:
2. pytanie:
Zadokuj na stacji, gdzie bierzesz misje, kliknij na info przy logo korpa w pasku stacji. Tam znajdź przycisk agent finder i szukaj agentów z działu Security. Oni będą Ci dawać misje killowe.
3. pytanie:
Nie wiem kompletnie o co chodzi :) Albo pokasowałeś oferty od agentów storyline - oni dają Ci misje co 16 "zwykłych" misji - i w danej chwili nie mają nic dla Ciebie, albo jest to jakaś kwestia związana z agentami tutorialowymi. Nie wiem w jakim korpie chcesz te misje robić i nie pomaga mi to w udzieleniu odpowiedzi.
4. pytanie:
Da się całym fitem z eve fitować wszystkie statki (pomińmy frachty, shuttle i inne niefitowalne przykłedy), o ile moduły spełniają szereg warunków nałożonych przez każdy ship - na przykład ilość CPU, PG, ilość slotów, określony rodzaj hardpointów w hi etc. W Twoim przypadku skupiłbym się na rozwijaniu przez jakiś czas w jednej rasie + skille ogólne do latania statkiem - z działu navigation, mechanics, engineering, electronics etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej