Eve Online > NoobGarten

Zginąłem co dalej ?

(1/3) > >>

Racuch30:
Witam,totalnie noobowe pytanie: Zginalem po ok godzinie gry chyba mam kapsułe,nie mam statku i 5000 isk :) hehe jak moge dalej sobie poradzic z tym problemem ? Skaowac postac ?  A teraz pytanie takie: wiem że kupuje sie ubezpieczenia i klony ale czy jezeli mie zabiją to trace statek,osprzęt,ładunek i kredyty ? Tzn aby powrócic do dawnego stanu sprzed tego jak mnie zabija znowu potrzeba duzo kasy i czasu ?

Dopiero zaczynam wiec prosze o wyrozumiałość :) Pozdr.

SokoleOko:
Nie zginąłeś, tylko straciłeś darmowy statek. Żaden problem - gdziekolwiek zadokujesz samą kapsułą, dostaniesz za friko nowy.

Phobeus:
Masz kapsułę ratowniczą i statek. Jeśli stracisz statek, wylatujesz z niego w kapsule. Niektóre moduły ze straconego statku i zawartość cargo mogą ocaleć we wraku, jednak do wzięcia jego zawartości potrzebujesz inny statek (kapsuła nie posiada ładowni). Jeśli stracisz kapsułę, zostałeś zabity (chociaż generalnie już strącenie samego statku nazywa się "kill"). Tracisz wszystkie implanty przypięte do klona, który zginął. W klonowni wybudzają Twojego zapasowego klona, po czym warto od razu zrobić "clone upgrade", by w przypadku następnej śmierci nie stracić skillpointów. Tracąc statek czy kapsułę nie tracisz ISK zgromadzonych w wallet, ale zawsze będą czekać niezbędne wydatki na clone upgrade, ewentualnie na nowe implanty i statek.

True story.

deckard:
Polecam wykonanie tutoriali. Otrzymasz pare statkòw, kilka fregat, destroyer i industriale wraz z namiarem na agenta misji epic arc co pozwoli Ci poznać podstawy gry i mozliwości.

Doom:
Warto też zaznaczyć że minimum jedna misja tutoriala bojowego (nie pamiętam basic czy advenced) jest poprostu tak zrobiona że nie masz prawa wrócić z niej w statku, dodatkowo na tą okoliczność dostajesz specjalnie statek "do wtopnia"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej