Forum Gry > Inne gry

War Thunder

<< < (20/105) > >>

Lt Rook:

--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 15, 2013, 00:54:25 ---...
Pytanie: czy kasa/exp jest zawsze taka sama, czy jednak jeśli zestrzelimy coś wyższego ranka, nagroda jest większa, a strzelanie do niskich rank przynosi mniej?

--- Koniec cytatu ---

jest dużo wyższa, grając tier3 dostałem nagrodę chyba 70000 "lwów" i masę XP, za zabicie 5 samolotów "wyżej ode mnie", zrozumiałem to tak że chodzi o tier.

Ptysiu:

--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 15, 2013, 00:54:25 ---Nigdy nie zdarzyło mi się grać w mniej niż 15 vs. 15.

Zdarzało mi się tak że mając maks rank 9  walczyć przeciwko rank 13-14, co akurat nie jest żadnym problemem.

Pytanie: czy kasa/exp jest zawsze taka sama, czy jednak jeśli zestrzelimy coś wyższego ranka, nagroda jest większa, a strzelanie do niskich rank przynosi mniej?

--- Koniec cytatu ---

Nagroda za killa jest uzależniona tylko od samolotu, którym dokonałeś zestrzelenia. Nie ma wpływu na wynagrodzenie, czy zestrzeliłeś Miga 19, czy dwupłatowca. Natomist są bonusy za zestrzelenie samolotu 5+ tierów wyższego niż twój.

@LtRook - Tu chodziło właśnie o to, że samolot, który zestrzeliłeś był o 5 tierów wyżej niż twój.

A tak odnośnie balansu, to zabawa jest gdzieś do tieru 10. Powyżej tego przestaje się zarabiać :P. Na szczęście największą zabawę mam na tier 6-7 i tam da się zarabiać 25-30k na rundę. W tej chwili mam brytoli na tierze 12. Zbieram właśnie kasę na Mk Vc i modlę się, by był przyjemniejszy w grze niż Mk XVI, z którym, pomimo teoretycznie fantastycznych osiągów, nie mogę się za Chiny Ludowe dogadać...

ManganMan:
Po wielu trudach i znojach, udało się.

Nick: Shivon

sztosz:
Nie ogarniam tej gry... To znaczy z samym lataniem nie mam problemów, bo mam wrażenie że latam przeciwko idiotom :) A zabija mnie niestety przede wszystkim ziemia :/ Ale całej reszty... nie ogarniam. Czym się różni Default shell rack dla Hurricane'a od omni purpose shell rack? Tego exp'a którego mam to na co mam przeznaczyć? Czy w takim Hurrican'ie na gunnera jest jakikolwiek sens expa "wydać"? Albo na Ground services, skoro jeszcze ani razu nie wylądowałem :P ? A kasę na co wydawać? Mam 130K lionów i 790 tych złotych i cholera tak na prawde wie skąd ja to mam :(

EDIT: Dobra... pierwszy raz włączyłem historical battle... wszystko nabrało sensu :D Jak przez 3 minuty spierdzielałem z 0 ammo przed dwoma szkopami na lotnisko (w końcu minie zestrzelili :P) To to gra nabrała wreszcie sensu... odkurzam joy'a :D

GlassCutter:

--- Cytat: sztosz w Lipiec 18, 2013, 23:52:16 ---Czym się różni Default shell rack dla Hurricane'a od omni purpose shell rack?

--- Koniec cytatu ---
Tym że default jest za darmo i ma same zwykłe pociski, omni ma pociski każdego rodzaju i teoretycznie we wszystko można tym ładować, powinna się sprawdzać lepiej. Natomiast następne pociski różnią się już znacznie.

--- Cytat: sztosz w Lipiec 18, 2013, 23:52:16 ---Tego exp'a którego mam to na co mam przeznaczyć?

--- Koniec cytatu ---
Możesz to dodać do expa w dowolnym drzewku, oczywiście za $$...

--- Cytat: sztosz w Lipiec 18, 2013, 23:52:16 ---Czy w takim Hurrican'ie na gunnera jest jakikolwiek sens expa "wydać"? Albo na Ground services, skoro jeszcze ani razu nie wylądowałem :P ?

--- Koniec cytatu ---
Rozwijasz pilota + ewentualnych gunnerów czyli załogę którą masz na danym slocie. Hurka możesz wymienić na dowolny inny samolot. Bombowce zazwyczaj mają strzelców :)

--- Cytat: sztosz w Lipiec 18, 2013, 23:52:16 ---To to gra nabrała wreszcie sensu... odkurzam joy'a :D

--- Koniec cytatu ---
Jak masz joy'a to full realistic jest zdecydowanie przyjemniejszy. Historyki to w zasadzie arcade bez pomocniczego znacznika do celowania, z symulacją nie ma to wiele wspólnego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej