Forum Gry > Inne gry
War Thunder
Ptysiu:
--- Cytat: Alice9 w Lipiec 14, 2013, 02:05:32 ---cos zaczesto pilot ginie - na 10 zgonow conajmniej 7 jest przez smierc pilota a nie rozwalenie samolotu - normalne to to nie jest...
potestuj sobie yaka-3 :>
--- Koniec cytatu ---
Polecam poświecenie trochę doświadczenia na przezywalność pilota? I tak, zestrzelenie poprzez zabicie pilota zdarza się często. Zauważyłem, że najczęściej udaje mi się zabić wrogiego pilota, gdy ten skręca po ostrym łuku, tak że skrzydła są ustawione prostopadle do gruntu, a sam pilot jest najbardziej narażony na ostrzał, lub też lecę na niego z góry. Druga sytuacja jest wtedy, gdy dwa samoloty lecą wprost na siebie. Wtedy wszystko, co ma działko w śmigle ma oczywistą przewagę (kule lecą w sam środek wrogiego samolotu, a jeśli wycelować ciut wyżej...)
MiltisUmbrae:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 14, 2013, 00:50:55 ---Początkowo też wydawało mi się, że Hurricane i Spitfire są super, bo są najszybciej dostępnymi "normalnymi myśliwcami". Problem w tym, że kupa dziur, które robią karabiny, nie przekłada się na efekty. Najbardziej widać to na Typhoonie (rank 7), który jest po prostu beznadziejny. Mistrz asyst, ale żeby coś tym ubić, trzeba zastrzelić pilota.
Zdecydowanie warto przegrindować się przez początkowe dziadowskie niemieckie samoloty, żeby wreszcie wsiąść w Bf-109E. Wielka szkoda, że nie ma Bf-109B/D - byłoby to o niebo lepsze od tego dziadowskiego He-112.
--- Koniec cytatu ---
Ja tam do tej pory mając tier8 już u angoli latam sobie hurkiem mk2, i całkiem fajnie się tym śmiga dzięki jego kosmicznej zwrotności, a spitfire od MK2 zaczynając ma już działka i naprawdę niezłe zamieszanie nimi robi, jeden ból to mało ammo
SokoleOko:
Owszem, Spitfire II jest już niezły, ale ten samolot stoi w miejscu. Jak lecę Cobrą/Bf-109F-G/Yakiem-ŁaGG-iem i widzę, że mnie Spitifre zachodzi od tyłu to po prostu odchodzę mu po prostej. Nie dość, że mnie nie dogoni, to jeszcze zaraz skończy mu się ammo w działkach i nawet nie będzie miał czym do mnie strzelać.
Spitfire'y zaczynają być dobre od IX wzwyż, niestety.
ManganMan:
Ok, lejdis end dżentelmen - ściągam klienta, ale tak na pełnym ciągu to potrwa od 18 do 22... godzin.
Szlg.
SokoleOko:
--- Cytat: ManganMan w Lipiec 14, 2013, 12:35:05 ---Ok, lejdis end dżentelmen - ściągam klienta, ale tak na pełnym ciągu to potrwa od 18 do 22... godzin.
--- Koniec cytatu ---
Używasz modemu?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej