Forum Gry > Inne gry

War Thunder

<< < (92/105) > >>

[BU FU] Karas:
hehe, bomberkowi az kretki z tornistra powypadaly: ]

sztosz:
@Ptysiu: Latasz Joyem? Jakim i jak masz poustawiane to? :) Ja jak próbowałem grać, to miałem wrażenie, że gra próbuje na siłę kontrować każdy mój ruch samolotem, a orczyk to w ogóle rzucał samolotem na prawo i lewo mam wrażenie, że totalnie w przypadkowy sposób.

GlassCutter:

--- Cytat: Ptysiu w Luty 10, 2015, 11:50:35 ---

--- Koniec cytatu ---

Ble spitcopter, ble :P

Btw jak zobaczyłem to:

i to:

To popuściłem ;) Będzie to dodatkowe wyposażenie do najlepszego niemieckiego myśliwca ever czyli mojego ukochanego ju87 d5 :D ;D :D

Ptysiu:

--- Cytat: sztosz w Luty 10, 2015, 12:36:11 ---@Ptysiu: Latasz Joyem? Jakim i jak masz poustawiane to? :) Ja jak próbowałem grać, to miałem wrażenie, że gra próbuje na siłę kontrować każdy mój ruch samolotem, a orczyk to w ogóle rzucał samolotem na prawo i lewo mam wrażenie, że totalnie w przypadkowy sposób.

--- Koniec cytatu ---

Tak, latam z użyciem joysticka + mysz do rozglądania się (Gaunt mi świadkiem, że taki setup zdaje egzamin). Mam kilka ustawień, bo różne samoloty różnie reagują na stery, ale główną bolączką jest ustawienie steru wysokości. Z orczykiem nie kombinowałem za wiele bo nie musiałem, więc dziwi mnie trochę, że masz z nim problemy. Ale, z tego co piszesz, na pierwszy rzut oka wynika, że masz zbyt czuły ster. Inna przyczyna może polegać na tym, że (być może) z miejsca wrzucasz 100% obrotów silnika, o ile nie WEP. Wrzuć najpierw 40-60%, rozpędź się tak, aby ogon oderwał się od ziemi, ustabilizuj kołowanie i wtedy dopiero pchnij do końca przepustnicę. Polecam zabawę w trybie testowym. Bez tego i "wyczucia" samolotu nie ma sensu latanie przeciw graczom.

@Glass: Na AB i Reslistic to będzie mega troll :)

Gaunt:

--- Cytat: sztosz w Luty 10, 2015, 12:36:11 ---@Ptysiu: Latasz Joyem? Jakim i jak masz poustawiane to? :) Ja jak próbowałem grać, to miałem wrażenie, że gra próbuje na siłę kontrować każdy mój ruch samolotem, a orczyk to w ogóle rzucał samolotem na prawo i lewo mam wrażenie, że totalnie w przypadkowy sposób.

--- Koniec cytatu ---

bo niektóre samoloty tak po prostu mają. Przykładowo ja latam na sim K4 on ma taką moc, że od poczatku trzeba kontrować, przykładowo bearcaty f8f mają problemy z poziomym sterem tak samo niektóre spity, musisz cały czas kontrować ostro.

Tak sie latało w tamtych czasach samolotami.
Fun fact: zawsze wadą techniczną meserszmitów było lekkie ściąganie na prawo i dlatego, żeby meśki leciały prosto to cały czas trzeba trzymać joya pochylonego lekko w lewo :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej