Forum Gry > Inne gry
War Thunder
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 04, 2014, 20:08:55 ---6 minut to wieczność - ja po takim czasie mam czasem i 5 killi :)
--- Koniec cytatu ---
Które nie mają znaczenia, a cały pojedynek zakończony killem trwa 3 sek. Skoro już się licytujemy :)
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 04, 2014, 20:08:55 ---Jak nie chodzi o działo - właśnie MK 108 Motorkannone. Trafiasz gościa raz i odpada mu pół dupy.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie nie chodzi o działo. Nie wiem jak na arcade, ale na historyku to działo jest wolne, pociski latają bardzo wolno i po dużej paraboli. Koniec końców 20mm przelatują nad celem, a 30 pod. Nie da się celować 2 rodzajami uzbrojenia na raz. Dodatkowo MK108 jest dramatycznie ciężkie. Porównaj sobie bf109 g2 i g6. Fakt że jak trafisz to zabijesz, ale to nie ono decyduje o zajebistości konstrukcji. Osobiście wolałbym 3x20mm jak w fw190 d13. Od zabijania b17 są Me410 B3/R6 :P
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 04, 2014, 20:08:55 ---Dopiero wbijam Fw-190D-9, ale po doświadczeniach ze 190A5/U2 zdecydowanie wolę Bf-109. Zwłaszcza Kurfurst w wersji stockowej okazał się rewelacyjnym samolotem, odkrycie na miarę Friedricha (bo późne Gustavy były takie sobie). 190A5/U2 jest fajny tylko w konfiguracji 6x20mm, bo wtedy wszystko co wpadnie w celownik zostaje zmielone. Niestety, to nie skręca i się nie wznosi. Coś jak P-47D, którego równie szczerze nie znoszę.
--- Koniec cytatu ---
O podwieszanych działkach na niemieckich samolotach zapomnij :) Właściwości lotne takiej konstrukcji są żadne.
Khurghan:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 04, 2014, 14:08:23 ---Bądź przygotowany na to, że czasem trzeba się przemęczyć jakimś gównem (np. P-47)
--- Koniec cytatu ---
No to pojechałeś. Jeden z większych rzeźników i do tego ma strasznie zaniżony BR.
SokoleOko:
--- Cytat: Khurghan w Sierpień 05, 2014, 09:43:21 ---No to pojechałeś. Jeden z większych rzeźników i do tego ma strasznie zaniżony BR.
--- Koniec cytatu ---
Hmm... może to się nadaje do trollowania jakiś lowrankowych samolotów, ale ja jak widzę P-47 siedząc w czymkolwiek, to pędzę do niego przez pół mapy, bo "easy kill". To nie skręca, nie wznosi się, a jak jest nisko, to nie ma gdzie nurkować i jest dość powolny. W dodatku co drugie trafienie powoduje urwanie napędu powierzchni sterujących ogona i wbija się w ziemię jak gwóźdź :)
Fakt, 8x12,7mm robi spustoszenie jak już coś złapiesz w celownik. Niestety, najczęściej jest "lost control of tail" i narra. Zwróciło moją uwagę jak grindowałem wcześniejsze Spitfire'y, że P-47 jest właściwie jedynym samolotem, który na 100% spadnie, gdy strzelasz do niego z 4x7,9mm czekając aż Hispanos się przeładują :D
Khurghan:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 05, 2014, 10:24:40 ---Hmm... może to się nadaje do trollowania jakiś lowrankowych samolotów, ale ja jak widzę P-47 siedząc w czymkolwiek, to pędzę do niego przez pół mapy, bo "easy kill". To nie skręca, nie wznosi się, a jak jest nisko, to nie ma gdzie nurkować i jest dość powolny. W dodatku co drugie trafienie powoduje urwanie napędu powierzchni sterujących ogona i wbija się w ziemię jak gwóźdź :)
Fakt, 8x12,7mm robi spustoszenie jak już coś złapiesz w celownik. Niestety, najczęściej jest "lost control of tail" i narra. Zwróciło moją uwagę jak grindowałem wcześniejsze Spitfire'y, że P-47 jest właściwie jedynym samolotem, który na 100% spadnie, gdy strzelasz do niego z 4x7,9mm czekając aż Hispanos się przeładują :D
--- Koniec cytatu ---
No oczywiście, że nie skręca na niskich pułapach, za to powyżej 6km zatańczy z prawie każdym. Jest to dość specyficzny samolot, wymaga dość dużo cierpliwości, samodyscypliny i konserwowania energii.
Widać walczyłeś z modelami pilotowanymi przez warzywa ;)
SokoleOko:
A mówimy o arcade?
Nie wyobrażam sobie wspięcia się P-47 na 6000. Chyba całą gazetę bym przeczytał w tym czasie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej