Forum Gry > Inne gry
War Thunder
Khurghan:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 14, 2013, 11:36:29 ---Za to "zera" mają teraz chyba jakiś idiotyczny "roll rate" - choć grałem raz i może były specyficzne warunki (płytkie nurkowanie, 500+ km/h). Niemniej beczka zajęła mi chyba z 10 sekund.
--- Koniec cytatu ---
Typowy problem Zer, przy większych prędkościach blokują się powierzchnie sterowe
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 14, 2013, 10:45:17 ---2. "Możliwość wyboru i konfiguracji" to żart - best or GTFO. Nie ma żadnego powodu, żeby nie wbić wszystkiego na maksa, czyli zrobili identycznie jak w World of Tanks, gdzie kupujesz gówno i dopiero grindujesz, żeby czołg zaczął jeździć.
--- Koniec cytatu ---
Liczyłeś na to że będzie inaczej? :) Po cichu myślałem że czajka bez dodatkowych płyt będzie zajefajnie zwrotna i będzie w stanie walczyć np z ki-10, ale rzeczywistość gry była brutalna. Nie wsadzenie wszystkiego do samolotu powoduje że przypadkowa kula robi analna jesień średniowiecza..
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 14, 2013, 10:45:17 ---3. Przegięte konfiguracje - 6 działek 20mm na Fw-190A? Seriously? Swoją drogą, 3x20mm na 109F-4 też nie lepsze.
--- Koniec cytatu ---
3x20mm na F-4 nigdy nie było! Nie wiem jak na HB czy FRB (brak joya), ale na arkadzie z bf'ek zrobili jakieś masakryczne potwory.. Atak z boku na cokolwiek w 80% kończy się zabiciem pilota lub rozerwaniem na strzępy samolotu przeciwnika.
SokoleOko:
--- Cytat: Khurghan w Sierpień 14, 2013, 11:44:02 ---Typowy problem Zer, przy większych prędkościach blokują się powierzchnie sterowe
--- Koniec cytatu ---
Fakt, ale jakoś nie czułem tego tak bardzo przed patchem. Przypomniało mi to ten problem z modelem lotu Zera, który występował gdzieś wczesną wiosną.
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 14, 2013, 12:27:05 ---Liczyłeś na to że będzie inaczej? :) Po cichu myślałem że czajka bez dodatkowych płyt będzie zajefajnie zwrotna i będzie w stanie walczyć np z ki-10, ale rzeczywistość gry była brutalna. Nie wsadzenie wszystkiego do samolotu powoduje że przypadkowa kula robi analna jesień średniowiecza..
--- Koniec cytatu ---
A ludzie na oficjalnym forum mówili "nie idźcie tą drogą"
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 14, 2013, 12:27:05 ---3x20mm na F-4 nigdy nie było! Nie wiem jak na HB czy FRB (brak joya), ale na arkadzie z bf'ek zrobili jakieś masakryczne potwory.. Atak z boku na cokolwiek w 80% kończy się zabiciem pilota lub rozerwaniem na strzępy samolotu przeciwnika.
--- Koniec cytatu ---
Takie konfiguracje obwieszone dodatkowymi działkami występowały tylko "Obronie Rzeszy" - samoloty sporo traciły na osiągach, ale chodziło tylko i wyłącznie o zmaksymalizowanie damage'u podczas jednego przelotu przez formację bombowców. Zdaje się nawet, że takie myśliwce miały swoją osłonę... myśliwską, która miała odpędzać amerykańską eskortę :)
Jednak coś takiego w "furballu" na arcade kompletnie nie ma sensu, zwłaszcza że wpływ na model lotu jest żaden.
Ptysiu:
Właśnie ściągnąłem sobie nowego patcha. Bf 109 wylądowały w 8 tierze, co ciekawie wygląda teraz w moim hangarze (mam tier 7 niemcami).
Spitfire Mk IX dostał nerfa reward i obniżoną o ponad połowę cenę naprawy. Taki nerf może być 8). Teraz już chyba nikt nie będzie grał Mk XVI, który robił za IX-tkę dla ubogich.
Aha, widzę że mój nieszczęsny Typhoon 1b zdrożał w naprawie o jakieś 4k... No tak, bo za dobry był z półminutowym opóźnieniem startu ffs.
SokoleOko:
--- Cytat: Ptysiu w Sierpień 14, 2013, 13:27:34 ---Właśnie ściągnąłem sobie nowego patcha. Bf 109 wylądowały w 8 tierze, co ciekawie wygląda teraz w moim hangarze (mam tier 7 niemcami).
--- Koniec cytatu ---
LOL, faktycznie.
No brawo, z jednej strony dosypali ZSRR dobrych lowrankowych samolotów (ŁaGG-3, MiG-3), a Niemcom wydłużyli ścieżkę. Umówmy się, bez odblokowania 109F Niemcami grać się po prostu nie da. He-112 jest kompletnym śmieciem (naprawili w końcu konflikt "instruktora" z modelem lotu?), a 109E jest JEDEN. Nawet jak go odblokujesz, to w "decku" masz pełno śmieci.
Teraz Niemcy rozpaczliwie potrzebują Bf-109B (2x7,92mm) jako rank 3 (i dać Bf-109B V9 z dodatkowymi MG FF w skrzydłach jako rank 4) oraz Bf-109D-3, który były de facto E-3 z silnikiem Jumo 700 KM (bo brakowało DB601). Coś jak A6M2-N przy A6M2.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej