Forum Gry > Inne gry
War Thunder
Khurghan:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 31, 2013, 10:20:51 ---Ładny filmik, ale - choć to jest bardzo dobry monolog - bez niego (sama muzyka) byłoby znacznie lepiej ;)
A wracając do grania, garść obserwacji
- Yak-9T jest "OP as fuck". Wstyd tym grać, to prawie jak przyjść z kałachem na ustawkę kiboli.
- coś zmienilii w ammo, bo kiedyś charge'owało gracza za uzupełnienie po walce, a dziś już nie. Zatem upgrade ammo jest obowiązkowy! :)
- bombery (przynajmniej na arcade) nie nadają się do niczego. Parę miesięcy temu można było polatać, dziś spadają jak szmaty. W efekcie przesiadam się z bomberów (mam jednego z każdej nacji) na jakieś myśliwce z bombami, żeby czasem podgonić wynik czy dofarmić kasy/XP. Szkoda, że Japończycy nie bardzo mają coś podobnego, ale za to G4M1 jest niezły do zabijania celi nawodnych torpedami.
Pytanie - jak walczy się samolotami rank 6-9 z wyższymi rankami 12-15? Dają radę? Pytam, bo dziś mam w miarę równe "decki" i nie ma problemu, ale zaraz będę miał po jednym "wyższym" samolocie, a jak rozumiem, matchmaker będzie wrzucał mnie w "wyższe" bitki.
--- Koniec cytatu ---
Staraj się ich wciągnąć w "Twoją" walkę. Jeżeli latasz czymś co skręca lepiej niż przeciwnik, unikaj ich ataków BnZ, staraj się zyskać trochę energii po każdym uniku. Jeżeli starają się bardzo Ciebie wykończyć w jednym podejściu i skręcają masz ich, jeżeli nie, powtarzaj do skutku. Lecąc energy fighterem, staraj się rozciągać walkę w pionie, jak za Tobą podążają w górę poczekaj tylko jak zawisną na śmigle zawróć i ich wykończ w momencie gdy są bez prędkości oraz siły nośnej.
Tyle teorii, zastosowanie w praktyce wymaga, hmmm, praktyki :P Są to jednak skuteczne metody. Generalnie polowanie na błąd wrogiego pilota.
Edit: Co do uzbrojenia, w mojej opinii wszystkie rodzaje są diablo skuteczne gdy strzela się na dystansie zbieżności (nawet 7,7mm, tyle, że te pociski szybko tracą energię, więc strzelanie nimi na większe dystanse mija się z celem)
SokoleOko:
Właśnie o Spitfire Mk.II myślałem, bo nominalnie to bardzo niski rank, a jest zdecydowanie lepszy od konkurentów wyższych o 3-4 ranki. Tyle, że praktycznie stoi w miejscu.
O wiele lepiej czuję się w wariackim dogfighcie niż w BnZ - jeśli się trafi samolot z porządną siłą ognia i skręcający w miejscu, zdarza mi się nawet 10 killi na bitkę tracąc góra jeden samolot. Spitfire'y oraz A6M3 i A6M3 mod.22 są tu idealne (A6M2 ma za mało amunicji). O dziwo, 109F i 109G-2 też sobie radzą w takim stylu, choć tu można wykonać góra 1-2 skręty zanim trzeba wyrywać po prostej.
Ptysiu:
Wszystkimi samolotami staram się latać BnZ. Dzięki temu, że w Arcade w locie nurkowym da się lecieć z prędkością odrzutowca bez utraty skrzydeł bardzo pięknie sprawują się Spitfire-y. Warto do lotu nurkowego wyłączyć silnik, dzięki czemu po wejściu w zasięg możliwe jest manewrowanie w odpowiedzi na uniki celu (stealth ammo też jest świetne), przy czym i tak prędkość jest na tyle wysoka, że po oddaniu salwy możliwy jest powrót na wyższy pułap.
Niska prędkość przeszkadza najbardziej w HB, gdzie loty nurkowe z 700km/h+ wytrzymuje naprawdę niewiele samolotów. Mimo to i tutaj Mk II lata mi się dość dobrze, tylko trzeba mieć oczy dookoła głowy oraz cały czas uważać na niespodziankę w postaci nurkującego Focke Wulfa.
SokoleOko:
Jakoś BnZ mi nie wychodzi - zwykle przy dużych prędkościach (nawet z przymkniętym gazem) chybiam, a możliwości korekty są minimalne.
Idealne jest dla mnie podejście pod kątem 90 stopni przy niewielkiej różnicy wysokości - ludzie patrzą za siebie, ale nie na boki, a już nigdy w dół w bok.
Na HB jestem za słaby (zawsze byłem tragiczny w gry "samolotowe"), a poza tym gameplay jest ciut nudny - lecisz przez 5 min czytając gazetę na alt-tab, po czym w 10 sekund kończy się ammo i wracasz 5 min na lotnisko :D
FITTIpalti:
Nigdy nie sądziłem że latam taktycznie a tu okazuje się ze mój styl to BnZ ;)
Bf-109 G-10 ma taki firepower że udało mi się jedną serią zestrzelić 3 samoloty Ammo oczywiście z zaskoczenia. Goście nie wiedziei co się dzieje :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej