Forum Gry > Inne gry
War Thunder
GlassCutter:
Takie coś znalazłem:
[youtube]http://youtu.be/hjVbh2vo2YY[/youtube]
Kurde Time Zimmera jest stworzony do tego monologu Chaplin'a :o
SokoleOko:
Ładny filmik, ale - choć to jest bardzo dobry monolog - bez niego (sama muzyka) byłoby znacznie lepiej ;)
A wracając do grania, garść obserwacji
- Yak-9T jest "OP as fuck". Wstyd tym grać, to prawie jak przyjść z kałachem na ustawkę kiboli.
- coś zmienilii w ammo, bo kiedyś charge'owało gracza za uzupełnienie po walce, a dziś już nie. Zatem upgrade ammo jest obowiązkowy! :)
- bombery (przynajmniej na arcade) nie nadają się do niczego. Parę miesięcy temu można było polatać, dziś spadają jak szmaty. W efekcie przesiadam się z bomberów (mam jednego z każdej nacji) na jakieś myśliwce z bombami, żeby czasem podgonić wynik czy dofarmić kasy/XP. Szkoda, że Japończycy nie bardzo mają coś podobnego, ale za to G4M1 jest niezły do zabijania celi nawodnych torpedami.
Pytanie - jak walczy się samolotami rank 6-9 z wyższymi rankami 12-15? Dają radę? Pytam, bo dziś mam w miarę równe "decki" i nie ma problemu, ale zaraz będę miał po jednym "wyższym" samolocie, a jak rozumiem, matchmaker będzie wrzucał mnie w "wyższe" bitki.
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 31, 2013, 10:20:51 ---Ładny filmik, ale - choć to jest bardzo dobry monolog - bez niego (sama muzyka) byłoby znacznie lepiej ;)
--- Koniec cytatu ---
Ale połączenie monologu z dyktatora i muzyką Zimmera jest niesamowite.
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 31, 2013, 10:20:51 ---- bombery (przynajmniej na arcade) nie nadają się do niczego. Parę miesięcy temu można było polatać, dziś spadają jak szmaty.
--- Koniec cytatu ---
Wczoraj widziałem me410 użytego jako bombowca na arcade i to jest coś co muszę sprawdzić. Robił co chciał, nikt nie był w stanie go dogonić.
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 31, 2013, 10:20:51 ---Pytanie - jak walczy się samolotami rank 6-9 z wyższymi rankami 12-15? Dają radę?
--- Koniec cytatu ---
Latałem bf 109 e3 z focke-wolfami i jako tako dawał radę. Jesteś po prostu wolniejszy, słabiej uzbrojony, ale BZ działa na każdy samolot tak samo, więc jeśli jesteś w stanie zestrzelić niższy tier to dasz sobie radę z wyższym. W walce kołowej powinieneś być zwrotniejszy.. Jak już sam pisałeś, to nie tanki gdzie zes*** a nie przebijesz :)
Eksperymentalnie wystawiłem wczoraj 2 czajki na 6, 7 tiery i pomijając fakt że każdy zabłąkany pocisk gwałcił mnie analnie to spokojnie sobie dawały radę.
SokoleOko:
--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 31, 2013, 10:33:28 ---Ale połączenie monologu z dyktatora i muzyką Zimmera jest niesamowite.
--- Koniec cytatu ---
Zgoda - po prostu trzeba wybrać 2 z 3 elementów.
--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 31, 2013, 10:33:28 ---Wczoraj widziałem me410 użytego jako bombowca na arcade i to jest coś co muszę sprawdzić. Robił co chciał, nikt nie był w stanie go dogonić.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie przesiadłem się z Ju-88 (swoją drogą, rewelacyjny bombowiec dzięki możliwości bombardowania w locie nurkowym) na Me-410A-1 i czekam aż odblokuję bomby.
Nawet taki beznadziejny i krowiasty P-47D sprawdza się lepiej do w mordowaniu celi naziemnych niż B-25J. Obecnie jedyna szansa dla bombowca to być na tyle wysoko, żeby nikt nie był w stanie Cię sięgnąć, ale wtedy możesz zapomnieć o bombardowaniu ruchomych celi, których jest najwięcej.
--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 31, 2013, 10:33:28 ---Latałem bf 109 e3 z focke-wolfami i jako tako dawał radę. Jesteś po prostu wolniejszy, słabiej uzbrojony, ale BZ działa na każdy samolot tak samo, więc jeśli jesteś w stanie zestrzelić niższy tier to dasz sobie radę z wyższym. W walce kołowej powinieneś być zwrotniejszy.. Jak już sam pisałeś, to nie tanki gdzie zes*** a nie przebijesz :)
Eksperymentalnie wystawiłem wczoraj 2 czajki na 6, 7 tiery i pomijając fakt że każdy zabłąkany pocisk gwałcił mnie analnie to spokojnie sobie dawały radę.
--- Koniec cytatu ---
Mniej więcej czegoś takiego się spodziewam, ale patrząc jak często one-shotują jakieś niskie ranki (dwupłaty, Buffalo) ze zwykłych 20mm, obawiam się, że będę tak samo rozwalany jak szmata siedząc w swoich 6-9.
Ptysiu:
Mogę się wypowiadać jedynie na temat Brytyjczyków. Mam 12 tier i niedługo wskoczę na 13. Spitfire Mk II daje sobie zaskakująco dobrze radę, ale to za sprawą dobrego uzbrojenia (zasię na 400m i mało co jest w stanie przetrzymać salwę), analogicznie jest z Mk V. Typhoon to, ze względu na niewystarczające już na tym poziomie uzbrojenie, w moim decku absolutnie awaryjny samolot BnZ. Latam jeszcze premkowym Hellcatem i tutaj kłopot również polega na braku działka, mimo że teoretycznie wagomiar wystrzelonej na sekundę amunicji jest prawie identyczny ze Spitfire-ami. Co do Buefighterów, to nie latam nimi na wyższych tierach ze względu na ich masę (wolę lżejsze samoloty), ale ich siła ognia powinna bez problemu dorównać większości innych latadeł na tym poziomie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej