Forum Gry > Inne gry
The Elder Scrolls Online - wkrótce.
sneer:
może jestem za stary :-[
ale dla mnie to chaos taki że aż oczy bolą
skill w podskakiwaniu ? ::)
Neb:
--- Cytat: sneer w Marzec 27, 2014, 10:06:30 ---może jestem za stary :-[
ale dla mnie to chaos taki że aż oczy bolą
skill w podskakiwaniu ? ::)
--- Koniec cytatu ---
Jestes za stary ;). Dobry movement to tez umiejetnosc, z tych czysto zrecznosciowych doloz jeszcze celowanie, unikanie. Z tych bardziej taktycznych, dobor umiejetnosci, dobor pola walki, trzymanie statystyk na rownym poziomie, znajomosc tego czym moze zaatakowac przeciwnik. Okiem kogoś kto nie gra może to być kompletny chaos, ale to tak jak z EvE, kiedy oglądasz pvp z EvE, w najlepszym razie widzisz dwa statki, ktore strzelaja do siebie laserami i rakietami, w najgorszym widzisz mase krzyzykow, co bardziej przypomina gre planszowa w ktorej nie wiadomo o co chodzi ;). Mowiac o grze bazujacej na skillu, mam na mysli rowniez to, ze dobry gosc po tygodniu moze wygrac z gosciem, ktory gra rok czy dwa lata. Sprzet do dyspozycji wszyscy maja podobny, bo jest dosc tani (moze poza czyms co jest odpowiednikiem officerskiego fit'u z Eve) ktory spotyka sie niezwykle rzadko. Jest w tym troche z Quakea, troche z Ultimy i pewnie troche z WoWa ;). Gra jest ciagle rozwijana, nowe szkoly (4 klasy i kazda ma miec docelowo 4 rozne szkoly, na ten moment maja po 3), nowe featursy czy rozbudowa kwestii estetycznych i graficznych jak np. to: https://www.youtube.com/watch?v=dKgigkJ6YSk&feature=youtu.be czyli warunki pogodowe oddzialujace na otoczenie, to w sumie dla mnie w MMO cos nowego. Darkfall nie jest dla wszystkich, ale moim zdaniem grzech nie sprawdzic tej gry. Czesto sa tez promocje na zakup gry i bodaj za 10$ mozna kupic gre z miesiecznym abo. Zrobienie postaci gotowej do PvP trwa mniej wiecej tydzien, przy 2-3h gry dziennie, mozna tez rozwijac postac semi-afk.
Dla porownania film w ktorym mozna zobaczyc prawdopodobnie dwoch najlepszych warriorow w grze, bez skakania ;): https://www.youtube.com/watch?v=Jt-ao-x58pA dla takiego jednego pieciu takich jak ja to fraszka ;). Wygrywaja nie dlatego, ze maja wiekszy lvl czy lepszy sprzet, tak jak to jest np. w WoWie, w EvE czesto zreszta tez, sa poprostu lepsi od innych...
sneer:
ale w eve kiedy z kims sie strzelam nie musze kombinowac kamera i szarpac sie ze sterowaniem zeby w cos trafic :)
wystarczy ze myslę ...
dla mnie to fundamentalna róznica na korzysc eve
poza tym o ile EVE potrafie wybaczyc brak newtonowskiej fizyki jako uproszczenie to przeszlosc w ktorej biegalem z zelastwem na plecach i machałem takowym sprawia ze na takie podskakiwanie i strzelanie w biegu trochę się krzywię
ale to subiektywny punkt widzeniaa
Filip Bonn:
Odnośnie fizyki , ładnie jest to rozwiązane w Dark Souls im wiecej żelastwa na siebie zażucimy tym wolniej się poruszamy i tym szybciej zużywamy pasek z energią, którą odnowić można jedynie robiąc przerwę w bitce. Niestety nie jest to typowe MMO ale jako jedyne jako tako daje poczucie grawitacji w grze.
Doom:
http://www.youtube.com/watch?v=Ov3B26h12C4
Dla tych co jeszcze mają wątpliwości na temat gierki :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej