Eve Online > Poradniki
Poradnik żwirojada (Górnictwo) od ryla do sztygara
Yavax Zavro:
To ja już bym wolał podskillować skanowanie, wszystko na przynajmniej 3 lub 4, poszukać w-szparek i kopać w nich gaz, spamując cały czas kierunkowy. Z Venturem (na 5 ma lepszy wygar niż sfitowane pod ssanie kruzy) kopanie gazów teraz to bułka z masłem. Nawet nie trzeba się bawić w jettisonowanie, a kopanie asteroid solo jak było mało opłacalne tak będzie :P.
Zsur1aM:
--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 05, 2013, 14:55:17 ---Zsur - na emeryturę poszedłeś?
--- Koniec cytatu ---
Yup.
SokoleOko:
--- Cytat: Yavax Zavro w Styczeń 05, 2013, 14:57:49 ---To ja już bym wolał podskillować skanowanie, wszystko na przynajmniej 3 lub 4, poszukać w-szparek i kopać w nich gaz, spamując cały czas kierunkowy. Z Venturem (na 5 ma lepszy wygar niż sfitowane pod ssanie kruzy) kopanie gazów teraz to bułka z masłem. Nawet nie trzeba się bawić w jettisonowanie, a kopanie asteroid solo jak było mało opłacalne tak będzie :P.
--- Koniec cytatu ---
Kopanie gazu ma sens tylko i wyłącznie jeśli chodzi o C320/C540. Nie wiem czy takie występują w niższych klasach niż C4. Co więcej, patrząc po częstotliwości występowania site'ów zawierających te gazy w C5/C6 do których mam dostęp, isk/h ratio po uwzględnieniu poszukiwania wcale nie jest "wow".
--- Cytat: Zsur1aM w Styczeń 05, 2013, 16:09:05 ---Yup.
--- Koniec cytatu ---
Ale coś się stało? Czy po prostu "fed up"?
Merle78:
Jak reaktywowalem na chwile konto, postanowilem sobie przypomniec jak sie wisi na pasku. No wiec spojrzalem do hangaru a tu Hulk ma mniejsze ore cargo od Retrievera. Jako, ze chcialem sobie powisiec solo to sfitowalem Retri i powisialem sobie w 0.5 kopiac na pol-afku. Najlepszy ubaw mialem jak gosc sprobowal mnie zgankowac deska i ku jego zdziwienu dotarl tylko do polowy armora. Podziekowalem mu uprzejmie na lokalu za dostawe gratow ;)
W sumie w ciagu 3 dni nie przykladajac sie do tego szczegolnie wykopalem minsow za 150mln, wiec jak by sie ktos przykladal to pewnie na plexa w ciagu miesiaca spokojnie nakopie ale nie polecam. Sa sposoby zeby zarobic szybciej i wiecej. Ja przypomnialem sobie jaka jest Eve i dalem sobie znowu spokoj z subskrypcja ;)
observer:
Jest taki programik EVE Isk per Hour http://sourceforge.net/projects/eveiph/ wystarczy ustawić skile, lub załadować z użyciem API, wybrać sobie kopare, zaimportować ceny z miejsca gdzie się chce sprzedawać i ładnie nam wykalkuluje co się opłaca i czym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej