Eve Online > Dyskusje ogólne
Po co w eve grafika?
Tim:
--- Cytat: Zenon Bombalina w Grudzień 27, 2012, 21:43:30 ---Jeśli szukasz grafiki która Cię natchnie, wzruszy itp. to zapraszam do paryskiego Luwru lub jakiegoś innego muzeum/galerii sztuki.
To jest EVE, a nie głaskanie zmysłu estetycznego jakiegoś wrażliwego jegomościa
żegnam pana ozięble...
--- Koniec cytatu ---
Ej no bez przesady, aż tak z Evką źle nie jest, czasem jak woże stuff indykiem na autopilocie, to robię sobie ctrl+f9 i strzelam foteczki, bo ta gra jak na mój gust wygląda całkiem ładnie. A są w niej momenty wręcz majestatyczne, jak np. dolatywanie pośród paru frachtów do bramy, wtedy czuje się ten podróżniczy klimat.
Skeer:
A po drugiej stronie 30 tornad i czujesz te karaibskie klimaty... ;)
HammerSnake:
https://www.youtube.com/watch?v=aPDqpJ3ZR_A
Jak tak się na to popatrzy to rzeczywiście wszelkie modele itd nie są potrzebne, no ale trochę głupio by było wydokowywać kwadracikiem. ???
papugoz:
Kwadraty kwadratami ale tam muzyka :)
Zsur1aM:
--- Cytat: Zysiolo w Grudzień 27, 2012, 20:37:48 ---Chodzi o to że w zasadzie obraz w walce nie niesie ze sobą żadnych informacji nie liczą się żadne manualne zdolności oceny co się dzieje w polu widzenia tylko to co odczytujemy z tej battlisty itp., gra jest strasznie sucha pod tym względem, nie masz jakiejś bezpośredniej kontroli nad statkiem tylko klikasz te warpy approach orbit, boje się myśleć co wy w tej grze robicie po roku gry. Ej i co wy się czepiliście jakości grafiki to nie jest sedno tego co miałem na myśli, czyli o widok statku.
Ta gra przypomina mi gre na giełdzie, czy jakieś spekulacji - wszystko na podstawie opisów, tekstów, statystyk.
Po co wyzywacie, że skoro nie podoba ci się to nie graj? Ja już nie gram a pytam tylko z ciekawości.
--- Koniec cytatu ---
Dzieki grafice na polu bitwy wiesz jakiej broni uzywa przeciwnik, jakiej amunicji, czy ma shield boostery/hardenery/armor repki, nosy, neuty, widzisz tez kto kogo strzela ew. na kim uzywa danych modkow (dampy TD itp) co jest bardzo wazne w malej/sredniej wielkosci bitkach, poza tym jest tez tactical overview ktory daje duzo lepszy podglad na pole niz 'tabelka'. Jezeli bijesz sie solo spokojnie mozesz latac trzymajac kamerke na bliskim dystansie, choc pewnie nie bedziesz mial czasu na podziwianie efektow chyba ze akurat robisz "overkill'a" i ofiara po prostu czeka az zdechnie ;)
Na poczatku tez myslalem ze PVP jest dosc liniowe i nie wymaga np zrecznosci czy takiej umiejetnosci oceny sytuacji jak w niektorych grach, jednak doswiadczenie w pvp pokazlao mi ze bylem w duzym bledzie. Kontrolowanie wszystkiego co sie dzieje w bitce chociazby przy 1v1 jest trudnym zadaniem i do dzisiaj po 6 latach gry i tysiacach killsow malo jest chyba bitek w ktorych nie popelniam mniejszych lub wiekszych bledow, tak na prawde ocena sytuacji na polu jest jedna z najwazniejszych i najtrudniejszych umiejetnosci w EVE i jest czyms czego czlowiek uczy sie latami. Do tego dochodzi jeszcze sprawa wypracowywania sobie w/w bitek i rozegrania tego tak zeby to wlasnie przeciwnik spadl nawet gdy ma przewage, ale imho trzeba pol roku/rok solidnie polatac na PVP zeby zrozumiec o co tak na prawde chodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej