Eve Online > NoobGarten

Opłaty abonamentowe - czy granie musi być tak drogie?

<< < (2/10) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Skeer w Grudzień 26, 2012, 14:24:09 ---Jeżeli chodzi o te friend invite, czyli Evkowe "Power of Two" to już chyba nie da się zapraszać kumpli i samemu dostawać z tego darmowe dni.

--- Koniec cytatu ---

Da się, tylko chodzi o buddy program ("power of two" to co innego).

Co do zarabiania w grze na abonament - to zrobi z Ciebie niewolnika. Bezstresowo to mogą tak zarabiać ludzi, którzy mają skille, sprzęt i standingi. Dla młodego gracza to jest najprostsza droga do rezygnacji z gry po 2-3 miesiącach, bo w czasie gdy my się dobrze bawimy, Ty będzie "orał" PvE, które jest nudne jak flaki z olejem.

Kwestia ceny:
https://www.deepspacesupply.com/60-day-eve-game-time-code.html

34$ za 2 miesiące grania (52 zł miesięcznie) to nie jest jakaś przesada. Ani też wielki koszt (jeden obiad w restauracji, pół rachunku za telefon komórkowy). Jak coś jest za darmo, to zwykle jest to gówno. Eve ma swoją wartość i kosztuje.

EDIT -> ShatteredCrystal albo ma przerwę, albo już nie sprzedaje GTC. Czyżby miało to związek z odejsciem MarqueeDragona czy jak-mu-tam-było?

Starakopara:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 26, 2012, 15:11:52 ---(...)
EDIT -> ShatteredCrystal albo ma przerwę, albo już nie sprzedaje GTC. Czyżby miało to związek z odejsciem MarqueeDragona czy jak-mu-tam-było?

--- Koniec cytatu ---

Sokole, w sobotę przed świętami kupowałem GTC z ShatteredCrystal, nie było problemów z zakupem.
od siebie dodam, że kupuję tam GTC odkąd gram w Eve.

Maciek26:
Czyli początkowo zarobienie na prepaid będzie mordęgą? Jak długo będę musiał grać żeby w jakimś przystępnym czasie zarobić na doładowanie? Jestem przyzwyczajony do grindu (głównie po wielu latach gry w tibię).. Czyli plexy z allegro odpadają, tak? Faktycznie za to lecą bany?

Starakopara:
owszem, bo to podpada pod RMT, ( Real Money Trading ) co jest zabronione w EULA Evki
a co do sensownego czasu to jakieś 2-3 miesiące o ile będziesz miał wsparcie o którym było kilka postów wyżej

Maciek26:
Na temat tej gry nie wiem praktycznie NIC.. Zainteresował mnie klimat, uniwersum i ogrom możliwości.. Jest gdzieś jakiś poradnik/parę informacji na temat milicji? Tylko domyślam się o co tu może chodzić ale skoro jest to dobre źródło gotówki na początek to chyba warto zaznajomić się w temacie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej