Eve Online > Dyskusje ogólne

Budowa POS'a

<< < (3/10) > >>

Doom:
Muszą być standy corpowe, ponieważ POS jest asetsem korpa według mechaniki gry.
Wszelkiej maści serwisy posowe działają wedle następującego schematu:
- zakładany jest korp
- dołącza do niego (jeśli nie jest założycielem) char ze standem.
- jeśli nie on zakładał korpa bezwzględny warunek jest taki że w korpie nie może być charów reagujących w jakiś sposób swoimi standami z frakcjami (czyli goły char figurant ceo który palcem npc nie tknął może być)
- czeka się tydzień czasu, ponieważ po takim czasie zasakują standy korpa od jego utworzenia.
- standy generowane są na podstawie standingów członków korpa. Jesli jedynym gościem ze standami jest ten któremu zapłaciłeś, to nie następuje uśrednienie tylko skopiowanie standu
- kiedy stand corpa wskocczy koleś może wyjść z korpa.
- korp utrzyma standy tak długo jak któryś char z już przebywających w korpie nie zrobi czegoś z tym związanego, lup nie zostanie przyjęty nowy char
- nowy char zaczyna rozrabiać w standingach do npc po siódmym dt od swojego dołączenie do korpa, jeśli przed tym czasem wyjdzie z korpa standy naruszone nie zostaną

[CBIRR] Soobocz:
o to dooopa, już sobie poposowałem :P

Skeer:
Postaw se posa w stain normalnie :P

MrYogi:

--- Cytat: Soobocz w Grudzień 11, 2012, 22:13:44 ---o to dooopa, już sobie poposowałem :P

--- Koniec cytatu ---

Tu masz temat gościa co zajmuje się tym zawodowo :]

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=6443&find=unread

Tylko NIE wchodzisz w zakładkę zatrudnienia, ma tam tego tyle, ze mi EVE wiesza :]

observer:
Wracając trochę do tematu, jak by już sobie tego posa postawić dla zabawy, to co poza produkcją można by na tym posie robić, żeby jednak był jakiś tam zwrot tej inwestycji i czasu poświęconego na obsługę? Chociaż niech na paliwko zarobi. Pos teoretycznie był by w wersji small, coś tam mógłbym produkować, ale kopanie w większych ilościach mnie nie bawi, amunicja/małe statki to jeszcze się zdarzy. Może jakieś sprawy naukowe? Przeróbka gazu z wh? Niektóre moduły można montować w systemach < 0.4ss, nie bardzo się w tym orientuję jeszcze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej