Eve Online > Dyskusje ogólne
Prezenty 2012
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 13, 2012, 15:13:12 ---Zostało zaorane, ale to była wina ówczesnego CEO (za chorere nie mogę zapamietać imienia ;) ) i z tego co wiem poszło o jakiś prywatny zatarg z CEO -A-... zwyzywali się czy coś...
Do tej pory w CVA lepiej o tym człeku nie mówić głośno ;)
Nie znam szczegółów, w tym czasie urzędowałem w Dronkowie.
Mówie o sytuacji obecnej, gdzie CVA się odrodziło pod nowym liderszipem.
A Ushra to był alians RPGujący "po stronie Matarów", o ich rozpadzie wiem tyle co i ty, po prostu słyszałem.
--- Koniec cytatu ---
Ponieważ byłem uczestnikiem tamtych wydarzeń, sprostuję
- CVA próbowało inwazji na Catch (teren AAA) i dostało za to potężnego bitchslapa, tracąc Providence na ponad rok. Aralis - tak się chyba nazywał ówczesny szef CVA. Zasłynął między innymi nie ogarnięciem mechaniki gry, co spowodowało wtopę 100+ capitali w bitce o D-G w styczniu 2011 roku.
- Ushra'Khan nadal istnieje, ale działa w matarskiej milicji. Generalnie mało kto tam gra z czasów Providence War. Pół roku po Provi War szpieg Hydry praktycznie zdisbandował allians, potem na CEO wybrali kolesia, który za moich czasów 24h/7 napierdalał raty na beltach w Catch i nawet na PvP nie latał :P
--- Cytat: HammerSnake w Grudzień 13, 2012, 15:18:17 ---btw jak wygląda to rpg?
“Aye, aye, Skipper.”
“Yes, Sir.”
Do każdego się zwraca po jakimś stopniu?- ludzie tego przestrzegają czy to tylko "otoczka" i chodzi o farmienie, bo w samych ammarskich statkach chyba wszyscy nie latają?
--- Koniec cytatu ---
Ushra'Khan RPG-owało matarskich bojowników, którzy nie uznawali pokoju między Amarr Empire a Minmatar Republic i próbowali wyrwać Providence ze szponów "amarrskiej zarazy". W codziennym życiu aliansu nie miało to wielkiego znaczenia - byliśmy skupieni na jednym wrogu (CVA i wszyscy, którzy z nimi trzymali), afair poza Catch i Providence obowiązywało nas NRDS. Smack na localu był oczywiście RPG-owy, więc zamiast "you fucking cunt!" było raczej "Death to slavers!".
Co zresztą do dziś budzi salwy śmiechu, gdy ex-U'K spotykają się z ex-CVA w jednym korpie i alliansie. Do mojego ally właśnie dołączył Xissit (czy jak się ten amarrski pies nazywa), więc oczywiście musi karnie znosić moje rpg-owe docinki ;)
Goomich:
--- Cytat: MGGG w Grudzień 13, 2012, 15:17:59 ---I znów odpowiedzią CCP jest xboxing, czyli wyduszenia jak największej ilość $$$$ z obecnej populacji jeleni (za plexa kupowanego na markcie ktoś wcześniej musiał zapłacić real $).
--- Koniec cytatu ---
Co ma jedno z drugim wspólnego?
VonBeerpuszken:
--- Cytat: HammerSnake w Grudzień 13, 2012, 15:18:17 ---btw jak wygląda to rpg?
“Aye, aye, Skipper.”
“Yes, Sir.”
Do każdego się zwraca po jakimś stopniu?- ludzie tego przestrzegają czy to tylko "otoczka" i chodzi o farmienie, bo w samych ammarskich statkach chyba wszyscy nie latają?
--- Koniec cytatu ---
Absolutnie, zwracamy się do siebie per bracie, mistrzu i wasza ekscelencjo. Przed wylotem floty odbieramy błogosławieństwo i jest czytany list intencyjny od jaśnie nam panującej Imperatorki Jamyll. Na latanie nieamarrskimi statkami dostajemy dyspensę, po czym musimy przejść obrządek oczyszczenia, piloci używający matarskich statków dodatkowo muszą się wyspowiadać i odbyć pokutę, chyba że wyproszą odpust całkowity na rok z góry, co kosztuje standadrowe "co łaska" i PLEX na cele dobroczynne, np. utrzymanie katedry i seminarium w http://evemaps.dotlan.net/system/QR-K85
A tak zapytam...co ty chcesz farmić w Providence ? ???
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 13, 2012, 15:24:08 ---Ponieważ byłem uczestnikiem tamtych wydarzeń, sprostuję
- CVA próbowało inwazji na Catch (teren AAA) i dostało za to potężnego bitchslapa, tracąc Providence na ponad rok. Aralis - tak się chyba nazywał ówczesny szef CVA. Zasłynął między innymi nie ogarnięciem mechaniki gry, co spowodowało wtopę 100+ capitali w bitce o D-G w styczniu 2011 roku.
--- Koniec cytatu ---
Wszystko się zgadza, tylko słyszałem że wszystko zaczęło się od tego że jeden drugiemu obraził matkę, wiadomo o co chodzi ;) Ale sie przy tym nie upieram, po prostu taka plotka łaziła swego czasu.
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 13, 2012, 15:35:14 ---Na latanie nieamarrskimi statkami dostajemy dyspensę, po czym musimy przejść obrządek oczyszczenia, piloci używający matarskich statków dodatkowo muszą się wyspowiadać i odbyć pokutę
--- Koniec cytatu ---
Taaa... czytałem, że dwóch FC CVA poszło sobie w cholerę, bo nie da się latać sensownie wyłącznie amarrskimi shipami ;)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 13, 2012, 16:04:08 ---Taaa... czytałem, że dwóch FC CVA poszło sobie w cholerę, bo nie da się latać sensownie wyłącznie amarrskimi shipami ;)
--- Koniec cytatu ---
Totalna bujda, poszli z innych powodów.
Swoją drogą byli FC bardzo przygodnie, jakoś niespecjalnie ich pamietam czy kojarze.
Pewnie masz na myśli ten artykuł na EVE24...niezłą bekę z tego mieliśmy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej