Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
VonBeerpuszken:
--- Cytat: WhiteCat w Grudzień 08, 2012, 23:56:05 ---Najlepiej zrobić z 0.0 high dla wybranych, do czego w sumie i tak dąży HBC.
A co tam, zabrońmy w ogóle PvP i dajmy 0.0 dla tych co więcej zapłacą, istny farmville w kosmosie.
Przecież gracze i tak będę płacić, a Ci co grają dla PvP to elitarna ale mała część community, natomiast na ich miejsce przyjdą nowe misie.... ::)
IMHO kto chce bezpiecznego racenia/kopania etc to wypad do high. 0.0 ma być miejsce niebezpiecznym gdzie nacisk kładziony jest na PvP, a nie na swobodne tłuczenie ratów które pomogą jak ktoś zaatakuje.
Fail CCP po całości, to kiedy tłuczemy Jita? ;)
--- Koniec cytatu ---
Jakoś nie zauważyłem żeby nagle raciarki przestały spadać, spadają jak spadały,dla przykładu z ostatnich dni (pierwsze z brzegu, na prawdę):
http://kb.yulaifederation.net/?a=kill_detail&kll_id=38328 - gośc solo, wcześniej pokazywany
http://kb.cva-eve.org/?a=kill_detail&kll_id=260116 - załatwiony gangiem desek/frytek, kompletnie bez problemu, w dodatku w systemie z 70+ kolegami ofiary.
I to ma być bezpieczniejse życie kerbirów?
Jakoś nie słyszałem od flotowiczów że "te wredbe raty itp"
Druga strona medalu - zrobienie anomalki czy plexa już nie bedzie takie proste że wrzucało się tankera, potem wskakiwał jden czy dwóch DPSowców i czyścili. Co według Ciebie jest bardziej niebezpieczne dla kerbira, stare czy może nowe raty?
--- Cytat: Kane McCallan w Grudzień 09, 2012, 09:14:15 ---Misiek łapanie biedaków na paskach zmieniło się z "mam punkt, odpalam działka, ide na fajke" na odrobine ambitnejsze zadanie, ale wciąż w zaięgu kążdego dla kogo pvp to więcej niż przytoczony przykład
--- Koniec cytatu ---
Otototo, trochę pomyślunku i ambicji... a nie płacze i lamenty rodem z przedszkola
P.S.: Taka dygresja mnie naszła... kerbity z CVA i Goonów sobie radzą z nowymi realiami a pefauperzy z pefauperskich korpów nie bardzo?... chyba coś tu nie tak? :P
Nitefish:
@Kane - ogarnij zmiany po patchu, potem sie wypowiedz.
@Puszek - brak mi słów. Wkleiles linka gdzie kolesia zabil 32 osobowy gang frytek/afek/destro. Ten legion nawwt nie zdazyl napisać "halp! halp!" na lokalu bo wyparował.
Dyskusja dotyczy sytuacji kiedy lecisz sam albo z 2 kumplami. ROZUMIESZ?
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 08, 2012, 22:26:47 ---Na 6 przypadków dzisiaj, gdy ktoś z nas musiał odwarpowywać z anomalki (w med lub BC) za każdym razem było FULL AGGRO.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem Nite, rozumiem też że tu jest mowa o solo?
Do tego rozumiem że ten bomber z tego killa co zalinkowałem był też gangiem?
Jakby mi się chciało poszukać, takich przpadków jednoosobowych ew. max 3 osobowych gangów byłoby sporo, i to w dodatku po ostatnim paczu.
Nie próbuj mi wciskać kitu że po tej zmianie sie nie da bo się da, trudniej zdeczka ale się da. Trzeba tylko odrobine więcej pokombinować i zmienić taktykę. Ale do tego trzeba też troszkę elastyczności.
A ten link gangu fryt był tylko pierwszym z brzega przykładem na to że nawet takim papierowym gówienkiem jak deski i frytki można wlecieć na anomalkę pełną ratów, zabublować, ubić i zwiać nie tracąc NIKOGO od tychże ratów. I tu nieważne czy będzie ich 10 czy 32, któryś zaliczył agro, ale se z nim poradził.
GlassCutter:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 09, 2012, 11:54:38 ---Do tego rozumiem że ten bomber z tego killa co zalinkowałem był też gangiem?
Jakby mi się chciało poszukać, takich przpadków jednoosobowych ew. max 3 osobowych gangów byłoby sporo, i to w dodatku po ostatnim paczu.
--- Koniec cytatu ---
Talosem/vagasem/cynabalem czy innym nie tankującym aktywnie statkiem posiadającym 25 - 35k ehp równiez sie da? A mówię tu o 70% jak nie więcej statków które fajnie nadają się do zabawy solo z kilkuosobowym gangiem.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 09, 2012, 12:05:37 ---Talosem/vagasem/cynabalem czy innym nie tankującym aktywnie statkiem posiadającym 25 - 35k ehp równiez sie da? A mówię tu o 70% jak nie więcej statków które fajnie nadają się do zabawy solo z kilkuosobowym gangiem.
--- Koniec cytatu ---
Czyli według ciebie bomber/fryta/deska ma ponad 35 kehp do tego aktywnie tankuje?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej