Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (71/89) > >>

Punct:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 14:31:53 ---Zresztą, czy uważasz że gdyby na gridzie nie było ratów, sytuacja wyglądałaby - z punktu widzenia zaatakowanego - inaczej?

--- Koniec cytatu ---

ccp wpadło na ten pomysł - na milicyjnych bikonach zlikwidowało prawie wszystkie raty.
odpowiadajac na twoje pytanie - tak, czasem zupełnie inaczej a czasem nie jak jest noobem bez skili i doświadczenia.
grifing to nie jest 1v1... -> http://en.wikipedia.org/wiki/Griefer

SokoleOko:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 14, 2012, 14:55:41 ---Jak sama nazwa mówi, to ma być statek do zarabiania isków nie walki, więc to ratio jest najważniejszym współczynnikiem na tego typu sprzęcie  ;)

--- Koniec cytatu ---

W hisecu, owszem.

--- Cytat: Punct w Grudzień 14, 2012, 15:07:03 ---grifing to nie jest 1v1... -> http://en.wikipedia.org/wiki/Griefer

--- Koniec cytatu ---

Nullsec i w-space są strefami otwartego PvP. Griefing - choć o określenie pasuje bardziej do jakiś theme park MMO - to od biedy suicideganking w hisecu.

Doom:

--- Cytuj ---Doom ludzie latający po npc 0,0 i racący np na paskach często mają omni tank. Do dziś pamiętam jak w Stein chyba Zodiak wojował ishtarem. Sam zwykłem używać slepnira na pvp ficie więc dla chcącego nic trudnego (choć fakt jak jesteś stankowany na dane raty zwykle masz dziurę i pvp-er ją wykorzystując ... bo nie jest głupi po prostu).
--- Koniec cytatu ---
Po paskach to i ja latam pvp fitowanym sprzętem bo nic innego nie potrzeba, a w razie śmierdziela na lokalu można powalczyć / pogonić i mieć obustronną zabawę.
Płaczący tu panowie pr0 przede wszystkim są obrażeni na anomalki

--- Cytuj ---Shipy PvP też nie mają uber resów i dziury (ca.50%) są na porządku dziennym. W dodatku, raciarką naprawdę nie jest trudno uciec... no, ale jak przy fitowaniu patrzy się tylko na ISK/h ratio...
--- Koniec cytatu ---
Do tej szkoły należą min ludzie latający glasscnonowymi carierami itp.
Ja delikatnie mówiąc nie jestem jej zwolenikiem niemniej wątpię czy któryś z moich rat shipów miałby szanse obronić się przed czymkolwiek innym niż freg mając na dupie pełne agro świezego spawna ratów

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 15:27:50 ---W hisecu, owszem.

--- Koniec cytatu ---
A niby czym sie rózni racenie w hi od racenia w null? Racenie w null nie ma za zadanie zarobić jak najwięcej w jak najkrótszym czasie?

Punct:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 15:27:50 ---W hisecu, owszem.

Nullsec i w-space są strefami otwartego PvP. Griefing - choć o określenie pasuje bardziej do jakiś theme park MMO - to od biedy suicideganking w hisecu.

--- Koniec cytatu ---

eve przez te lata kiedy ccp niewiele robiło ognośnie gameplaya w porównaniu z innymi MMO zaczął odstawać jeśli chodzi o jakość oferowanej rozgrywki i możliwych starć z innymi graczami. To pvp i ta forma 1v1 jak ją nazywasz w eve jest na poziomie brazylijczyków w tibi spychających do jakiejś dziury bądź urwiska.
Jest to niewątpliwie jakaś forma pvp, ale daleko temu do szacownego określenia 1v1.
żeby nie było ja nic do takiego zachowania nie mam, ale nazywajmy rzeczy po imieniu...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej