Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (70/89) > >>

Doom:

--- Cytuj ---Biorąc pod uwagę, że raciarka jest stankowana jak świnia pod dane raty, REALNY dmg od ratów jest niewielki.
--- Koniec cytatu ---
Biorąc pod uwagę że przeciętny dres... o przepraszam pvper lecąc na raciarzy prawie zawsze bierze statek z dmg dokładnie przeciwnym co raty z którymi rater sie bije to tank raciarki na niego jest zerowy

--- Cytuj ---że gdyby na gridzie nie było ratów, sytuacja wyglądałaby - z punktu widzenia zaatakowanego - inaczej?
--- Koniec cytatu ---
Przy ludzikach latających z reaktywnymi hardami / enamami na pewno, przy takich z dedykowanmi hardami, to już zalezy co przyleciało. Dramiel bez ratów do pommocy raczej nie przegryzie sie przez naprawiary bs'a, jeśli tylko jego dps będzie brany pod uwagę coś większego to już może być różnie

Jabolex:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 14:31:53 ---No właśnie Ty nie zrozumiałeś mojego posta. W Eve nie ma "ustawionego 1v1". W tym przypadku konkretnie chodzi o to, że zaczyna się od 1v1 a kończy się różnie. Czy teraz rozumiesz?

--- Koniec cytatu ---

Cały czas piszesz o polowaniu na raciarki, solo, z gangiem, etc. <- to się zmieniło i o tym napisałem.
Czy to ma być ten trigger do bitki czy nie, nie wnikam zaczyna się od raciarki.
Tu się zgadzamy.

Druga część mojego posta dotyczy tego że w PvP gdzie spotykają się gangi (małe gangi) nic patch nie zmienił.
Oba gangi jeżeli raty będą na bramie, pasku dostaną po równo w tubę.

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 14:31:53 ---Biorąc pod uwagę, że raciarka jest stankowana jak świnia pod dane raty, REALNY dmg od ratów jest niewielki.

--- Koniec cytatu ---

A tu generalizujesz nie każda raciarka jest stankowana jak świnia bo:
skile nie takie, liczy się DPS a wystarczy 20% shielda, etc - ale pewnie o tym wiesz...

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 14:31:53 ---Zresztą, czy uważasz że gdyby na gridzie nie było ratów, sytuacja wyglądałaby - z punktu widzenia zaatakowanego - inaczej?

--- Koniec cytatu ---

Absolutnie nie, gdyby sytuacja miałby wyglądać inaczej pvper nie zaatakowałby raciarki.
Atakuje jak ma 90% (więcej?) pewności że zdąży ja ubić, zanim przyleci (o ile) pomoc.

[VIDE] Herezja:
Doom ludzie latający po npc 0,0 i racący np na paskach często mają omni tank. Do dziś pamiętam jak w Stein chyba Zodiak wojował ishtarem. Sam zwykłem używać slepnira na pvp ficie więc dla chcącego nic trudnego (choć fakt jak jesteś stankowany na dane raty zwykle masz dziurę i pvp-er ją wykorzystując ... bo nie jest głupi po prostu).

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Grudzień 14, 2012, 14:39:09 ---Biorąc pod uwagę że przeciętny dres... o przepraszam pvper lecąc na raciarzy prawie zawsze bierze statek z dmg dokładnie przeciwnym co raty z którymi rater sie bije to tank raciarki na niego jest zerowy

--- Koniec cytatu ---

Shipy PvP też nie mają uber resów i dziury (ca.50%) są na porządku dziennym. W dodatku, raciarką naprawdę nie jest trudno uciec... no, ale jak przy fitowaniu patrzy się tylko na ISK/h ratio...

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 14:51:21 --- no, ale jak przy fitowaniu patrzy się tylko na ISK/h ratio...

--- Koniec cytatu ---
Jak sama nazwa mówi, to ma być statek do zarabiania isków nie walki, więc to ratio jest najważniejszym współczynnikiem na tego typu sprzęcie  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej