Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (56/89) > >>

Doom:

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 11, 2012, 15:42:42 ---Dostają aggro od ratów więc musi ich być co najmniej 2 żeby się mogli nawzajem tankować. Przy konkretnych plexach nie uradzą to pewne.

--- Koniec cytatu ---
Nite widział Ty fit na logistyka na incursje? Bardzo podobny do tych cartelowych. Według moich obliczeń dwa tego typu guardiany wytrzymają 10/10 zwłaszcza jak raty wycelują w nich i żaden z dps shipów nie będzie miał na dupie TD

Nitefish:
Ale zmierzam do tego, ze teraz masz mniej mozliwosci. Wczesniej mogles nawet logistykiem T1 sie wspomóc i było git.

HammerSnake:

--- Cytuj ---Jak dla mnie Pilgrim to jeden z najgorszym statków w grze, jeśli nie najgorszy. Ani dps-u, ani tanka, ani zasięgu na neutach to nie ma. Jedyne do czego się nadaje to stawianie cyno.
--- Koniec cytatu ---
+ani speeda. Statek z końca pleców, a już w szczególności do polowania na jeleni probe'ami. Wyskanujesz sobie drake skaczesz na 0, sekundy płyna, wynik+jump, a tu cyk koleś 12km od ciebie i leci sobie do przodu w x kierunku od ciebie(bez żadnego napędu- normalny speed). Wraki, obiekty z innej strony-miłego gonienia. Często gęsto miałem tak rapierem i myślałem, że jajo zniosę goniąc delikwenta na zasięg przepalonego punktu i webów, ale na 0 nigdy nie skakałem ofc, a to najszybszy rekon+navi all 5 i druty do speeda miałem.

Pilgrim to totalny absurd, statek dla ludzi z bieda szybów, których nie stać na t3 i myślą, że zaoszczedzą gotówkę a jednocześnie tracą tygodnie na koxanie sp na ten szajs. Align taki, że cię jeszcze jakiś noob w frycie zdekloczy po przeskoku na bramie i zakatrupi razem kolegami jak się "będziesz zbierał". Do tego trzeba mieć sporo skoxanych skilli na 5, żeby w ogóle się zmieścić z fitowaniem i wydać trochę na fit, żeby to w ogóle miało ręce i nogi.

No ale ile ludzi tyle doświadczeń 8) W końcu tu gadamy o 0.0 to co ja tam wiem.
Czy może ostatnio fixneli pilgrima? To by chyba częściej się pojawiał na kb.

Dyskusja schodzi trochę w inną strone, początkowo to bardziej przypominało dyskusje przeciwników i obrońców wrzucania probe do filtrów w skanerze.

Doom:

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 11, 2012, 18:04:20 ---Ale zmierzam do tego, ze teraz masz mniej mozliwosci. Wczesniej mogles nawet logistykiem T1 sie wspomóc i było git.

--- Koniec cytatu ---
Wcześniej to sie to robiło w dwa chary i niby było git że kontent pve dla małych grup graczy jest solowany przez pojedyńczych graczy często nawet w pojedyńczej maszynie jak fit był dość pimped?

Nitefish:
Różnica jest taka, że kiedyś 2 średnie chary mogły zrobić plexa rozdzielając role np. tanker + dps, dps + logistyk (np. t1 logistyk). To, że mogły ot być chary tej samej osoby to inna kwestia.
Teraz nie jest to możliwe bo plexa mogą zrobić tylko chary z dużą ilością sp więc jest gorzej.

Dla starych graczy ma to mniejsze znaczenie bo najczęściej posiadają pimp uber raciarke co tankuje wszystko albo mają więcej niż 1 konto z dużą ilością sp.
Dla w miarę młodych graczy to już jest problem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej